Clicky

ALGELE MARINE: PROPRIETĂȚI ȘI CONTRAINDICAȚII

Algele marine au fost folosite ca hrană în Japonia înca din antichitate. Apoi au fost folosite ca remediu pentru tratamentul gușii ca urmare a afectiunilor glandei tiroide. De atunci, algele au fost folosite si în alte țări în scopuri medicale. Algele marine erau considerate un produs care dă longevitate si chiar s-a recomandat includerea lor în dieta zilnică.

Aceasta iarba de mare are o culoare verde, maro sau maro deschis. Frunza lor seamănă cu o pană. Algele marine nu au rădăcini, sunt rizoizi si se gasesc adunate în locurile cu un curent puternic. De asemenea, ele sunt cultivate în condiții industriale special create.

Algele de mare sunt un produs cu un conținut scăzut de calorii. Sunt foarte potrivite pentru cei care aderă la elementele de bază ale unei alimentații sanatoase. În plus, algele marine sunt bogate în vitamine și minerale. 100 g de produs contin 0,56 g grăsimi, 1,68 g proteine, 9,57 g carbohidrați si 25 kcal. Dar sa vedem care sunt proprietatile acestul aliment marin.

Beneficiile algelor marine

Algele marine sunt valoroase pentru conținutul ridicat de iod. De asemenea, conține multe micro și macro elemente care sunt necesare pentru funcționarea normală a corpului uman. Utilizarea regulată a acestui produs în alimente îmbunătățește starea generală de bine.

1. Contin vitaminele A, B, C, E si D. Produsul este indicat pentru utilizare pentru prevenirea bolii Beri-Beri.

2. Contin enterosorbanți. Aceste substanțe ajută la eliminarea toxinelor din corpul uman.

3. Restabilesc procesele metabolice. Asta datorita fucoxantinei, o substanță care accelerează metabolismul.

4. Fucoxantina ajută și la scăderea nivelului zahărului din sânge. Utilizarea algelor marine este indicată diabeticilor, precum și celor care au o predispoziție la această boală.

5. Datorita continutului de antioxidanti, previne imbatranirea organelor si tesuturilor.

6. Algele marine îmbunătățesc motilitatea intestinală. Fibrele din ele ajută la normalizarea scaunelor.

7. Algele marine pot fi consumate de gravide. Bromul conținut în acesta are un efect pozitiv asupra stării psihologice a unei femei însărcinate. Acidul folic este esențial pentru formarea și dezvoltarea normală a organelor fetale.

8. Sunt utile în bolile glandei tiroide. Ar trebui să fie folosit de persoanele cu deficit de iod, copii în perioada de creștere, femeile însărcinate. Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul a 120-150 micrograme de iod pe zi, iar 100 g de alge marine conțin 300 de micrograme de iod.

9. Datorita acizilor grasi continuti de alge marine, ateroscleroza poate fi evitata.

10. Folosirea algelor marine are un efect pozitiv asupra formării apărării organismului și a răspunsului imunitar. Sunt utile, în special, în timpul bolilor virale sezoniere, precum și în perioada de recuperare.

11. Contin mult fierul. Algele marine ar trebui incluse în dieta obișnuită pentru cei care nu mănâncă produse din carne. Vegetarienii nu primesc suficient fier. Acest lucru poate duce la anemie, boală ce se caracterizează printr-o deteriorare a bunăstării generale, oboseală crescută și tulburări de somn. În plus, apar probleme cu pielea, părul și unghiile.

12. Ajuta la pierderea in greutate. Adesea produsul este recomandat de nutriționiști inpotriva obezitatii. Datorită conținutului scăzut de calorii, algele marine pot fi o componentă alimentară eficientă.

13. Contin magneziu. Magneziul din compoziția algelor are un efect pozitiv asupra sistemului nervos. Odată cu utilizarea zilnică a algelor, eficiența și activitatea creierului cresc. Riscul de convulsii și spasme scade semnificativ.

Algele marine contin întregul spectru de vitamine. Este imposibil să gasesti un produs alimentar mai valoros decât algele marine.

Daunele algelor marine

Algele marine nu numai că au proprietăți utile, dar au o serie de contraindicații:

1. Nu se recomandă abuzul de alge pentru persoanele care au hiperfuncții ale glandei tiroide. Cantitățile excesive de iod provenite din alimente nu vor face decât să agraveze situația.

2. Algele marine pot avea un efect laxativ asupra organismului uman. Prin urmare, nu ar trebui să fie consumate de persoanele cu tulburări ale tractului gastro-intestinal. Dacă aveți boli ale organelor abdominale, ar trebui să consultați un dietetician.

3. Algele pot provoca o reacție alergică alimentară. Aceasta este o manifestare a caracteristicilor individuale ale corpului. În astfel de cazuri, ar trebui să luați imediat un antihistaminic și să consultați un medic pentru ajutor medical.

4. Locul de unde provin contează. Produsul poate conține toxine care sunt periculoase pentru sănătatea umană. Dacă apar simptome de otrăvire, trebuie chemată imediat o ambulanță.

Distribuie
post-img
Prev post

AFAZIA SI BOALA DE CARE SUFERA BRUCE WILLIS

Next post

CUM NE INGRIJIM PARUL

post-img