Clicky

ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! FRONTUL SE MUTA IN SPITALE! DOCTORII, ÎNCĂ O DATA EROI

ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! FRONTUL SE MUTA IN SPITALE! DOCTORII, ÎNCĂ O DATA EROI

Virozele au pus stăpânire peste români, doar într-o săptămână fiind înregistrate peste 100.000 de cazuri.
În spitale, medicii sunt în alertă și se tem de o triplă epidemie, ceva fără precedent în țara noastră, dar cu care se confruntă deja multe țări occidentale.
Pacienții sunt de toate vârstele, însă în cazul copiilor este vorba de cel mai agresiv val de viroze din ultimul deceniu.
La camerele de gardă ale spitalele ajung bolnavi zi şi noapte, iar secţiile de terapie intensivă pentru copii sunt pline. Medicii spun că triajul se face ca pe front. Trebuie să le găsească locuri cazurilor grave.
De ce se întâmplă asta? Medicii cred că virusurile sunt mai agresive, pentru că s-au modificat să reziste în competiție cu covid.
„Peste 65% sunt viroze, cele mai multe, sub cinci ani, sunt pneumonii interstiţiale, sub doi ani avem foarte multe bronşiolite, avem din păcate şi gripă, şi covid. Am depăşit demult aproape 50 de consultaţii pe ziua de astăzi şi încă sunt 10 oameni la momentul acesta în maşină. Programările în acest moment sunt până la sfârşitul lunii decembrie”, spune Valeria Herdea, medic de familie și pediatru. 
Și medicii se tem că este abia începutul!
„Nu neapărat că e o tripandemie, dar putem spune că este o situaţie complicată şi greu de manageriat, pentru că vei avea în acelaşi timp cazuri de gripă, şi ele vor creşte in viitorul apropiat, viroze şi infecţiile cu covid”, explică medicul Adrian Marinescu.
Dacă simptomele covid sunt asemănătoare cu cele ale altor viroze, tratamentul e însă complet diferit.
„Este clar ca atunci când ai gripă este debutul simplu, cu dureri muscualare şi articulare care te pun la pat, te fac să te simţi că eşti bătut. Poţi să ai şi o viroză care să fie cu manifestări similare. Legat de infecţia cu SARS-CoV-2​, dacă ar fi să deosebim de o viroză, e foarte greu, pentru că sunt în general forme uşoare la varianta Omicron şi la subvariante, şi atunci e absolut imposibil fără testare”, precizează medicul Adrian Marinescu.
Peste 97.000 de oameni au fost diagnosticaţi săptămâna trecută cu gripă, infecţii respiratorii şi pnemonii, de aproape trei ori mai mult ca anul trecut în aceeaşi perioadă, când s-au înregistrat în jur de 36.000. Tot în ultimele 7 zile au fost raportate aproape 2000 de cazuri noi de covid.
Sursa: ObservatorNews

 

Distribuie
post-img
Prev post

LEZIUNI ALE LIGAMENTELOR ÎNCRUCIȘATE

Next post

CAFEAUA POATE FI SI VERDE

post-img