Clicky

ALERGIA LA ACARIENII DE LA PRAFUL DIN CASĂ

Praful care se adună în casă nu este doar inestetic, ci este și foarte dăunător pentru sănătate. Acarienii, mici organisme care trăiesc în praf, pot fi cauza unor alergii, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Acarienii sunt întâlniți în general în perne, saltele, covoare, etc. Acarienii au dimensiuni foarte mici și se pot ridica în aer, unde pot rămâne pentru o perioadă de timp. În momentul în care aspiri praful, mergi pe covor sau schimbi asternuturile de pe pat, acarienii încep să plutească prin aer si apoi se asaza pe diverse suprafețe.

Simptomele alergiei la acarienii din praf:

1.Strănut;

2. Congestie nazală;

3. Piele vânătă în jurul ochilor;

4. Lăcrimarea și mâncărimea ochilor;

5. Tuse.

Atenție! Cu cât sunt mai mulți acarieni în interiorul casei, cu atât persoanele sensibile la ei pot dezvolta astm. Acesta este motivul pentru care dacă suspectați să aveți alergie la acarienii din praf nu trebuie să mai amânați un control medical. Medicul alergolog vă indică ce analize trebuie să faceți pentru confirmarea sau infirmarea alergiei, și tot medicul vă prescrie tratamentul potrivit diagnosticului primit.

Prevenirea alergiei la acarieni:

Pentru a elimina sau diminua riscul alergiei la acarienii din praf, este nevoie de o grijă sporită pentru organizarea casei.

În primul rând, praful trebuie ținut cât mai departe de casă, mobilele trebuie șterse constant, covoarele aspirate cât de des este posibil.

Salteaua patului trebuie înlocuită la anumite intervale de timp, mai ales când dă semne de uzură. Lenjeriile trebuie spălate și schimbate săptămânal. În comerț există și așternuturi speciale care previn acumularea de acarieni.

Pe urmă, încercați să evitați aglomerarea de mobilă în casă, renunțând la piesele de mobilier care nu sunt utile, dar care ocupă spațiu.

Plușurile pot să devină în timp o sursă de acarieni, așa că este bine să le curățați în permanență și să nu umpleți casa cu astfel de jucării, indiferent cât de drăguțe sunt.

Distribuie
post-img
Prev post

CUM NE INGRIJIM PARUL

Next post

CĂRBUNELE MEDICINAL. CE ESTE ȘI LA CE FOLOSEȘTE?

post-img