Clicky

AI RĂU DE MIȘCARE? AFLĂ DE CE!

Astazi, ne-am gandit sa va explicam cate ceva despre rau de miscare. Cu siguranta, aveti in familie persoane care evita sa se urce in masina, avion sau vapor. Daca sunt nevoite, incep pregatirea mentala cu ceva timp inainte si incearca sa-si ia toate precautiile pentru ca deplasarea lor sa fie cel putin linistita, daca nu si placuta.

Ce este raul de miscare?  Atunci cand te afli in masina si incepe sa ti se faca rau este momentul cand creierul tau primeste semnale mixte de la ochii si urechile tale. Daca te uiti la podea atunci cand esti intr-o masina sau un autobuz, ochii tai iti comunica cum ca tu nu te misti. Dar urechile tale anunta creierul ca tu esti de fapt in miscare Si s-a produs declicul! Incepi sa ametesti, capul iti vajaie si iti vine sa vomiti. Exista mai multe metode prin care poti sa suprimi simptomele raului de miscare!

Una dintre ele este sa te uiti direct pe geam la distanta. Astfel semnalele date de ochii tai se vor potrivi cu cele transmise de urechile tale. Este cea mai la indemana!

Exista insa si alte metode prin care poti reduce sau preveni raul de masina:

  1. consuma alimente usoare sau gustari cu 24 de ore inainte de a calatori si evita mese cu un continut ridicat de grasimi

  2. stai in partea din fata a mijlocului de transport in care te afli

  3. incearca sa fixezi linia orizontului sau a pamantului atunci cand privesti inainte

  4. tine-ti capul sprijinit de spatar si incearca sa te misti cat mai putin posibil

  5. evita sa fumezi atat timp cat esti in miscare

  6. inspira si expira rapid de cateva ori, concentrandu-te doar pe aceasta activitate.

Distribuie
post-img
Prev post

RIDICHILE DE PRIMĂVARĂ

Next post

TRATAMENTUL ȘI PREVENIREA TENSIUNII INTRAOCULARE

post-img