Clicky

AI GRIJA DE PIELEA TA, POATE ÎMBĂTRÂNI DIN MOTIVE PE CARE NU LE BĂNUIEȘTI!

Indiferent de varsta pe care o aveti, pielea poate sa imbatranesca fara sa realizati ca stilul de viata si anumite cauze externe contribuie din plin la procesul de vestejire a pielii. Zi de zi, rutina gresita pe care poate v-ati format-o si obiceiurile alimentare eronate va pot face sa pareti mai repede,, mai in varsta.

Intr-o zi, un rid, in alta, o pata si uite asa, va uitati in oglinda si realizati ca varsta din buletin e una si cea din fata voastra, altceva.

Haideti sa trecem in revista cateva dintre cauzele care va pot sa va imbatraneasca prematur.

FUMATUL – Daca fumati sau va petreceti timpul alaturi de un fumator, trebui sa stiti ca fumul de tigara este daunator si va imbatraneste pielea. Cercetarile au aratat ca expunerea la fumul de tigara accentueaza in mod semnificativ ridurile si uscaciunea pielii.

EXPUNEREA LA SOAREExpunerea la soare accentueaza procesul de imbatranire a pielii. Piela neprotejata si expusa la soare are un aspect patat. Pistruii se pot transforma in pete maro, iar pielea va avea un aspect uscat, ridat si va deveni mai putin elastica. Folositi cremele de protective solara in fiecare zi si pe tot parcursul anului.

LIPSA EXERCITIILOR FIZICE – Nu trebuie sa fiti sportiv, dar trebuie sa va gasiti timp pentru miscare, o alergare usoara sau cateva exercitii va pot sustine starea de bine.

STRESUL – Poate ar fi trebuit trecut pe primul loc, gandurile si nemultumirile, zilele in care lucrurile nu se aseaza asa cum va doriti provoaca incruntari, riduri, piele obosita si fara stralucire.

LIPSA SOMNULUI – Unul dintre primele locuri care semnaleaza privarea de somn este zona de sub ochi: cearcanele, pungile si lasarea pielii sub ochi.

Lipsa de somn este un factor declansator important pentru pierderea memoriei, simptomele de depresie care includ un interes scazut in activitatile de zi cu zi si gandire negativa. Cercetarile au demonstrat ca pentru majoritatea adultilor este necesar un somn de 8-9 ore pe noapte.

Distribuie
post-img
Prev post

PORȚIA DE SĂNĂTATE: SUCUL DE VARZĂ

Next post

TALASOTERAPIA SAU DESPRE EFECTELE VINDECĂTOARE ALE MĂRII

post-img