Clicky

AFLAȚI CARE ESTE CEL MAI BUN MEDICAMENT GRATIS

AFLAȚI CARE ESTE CEL MAI BUN MEDICAMENT GRATIS


Se spune că râsul este cel mai bun medicament, iar cercetările științifice confirmă această ipoteză.
Este adevărat, în situații stresante, și plânsul ne este de ajutor, însă râsul este cu adevărat un ajutor de neprețuit, ne face să ne simțim mai bine și să avem relații mai bune cu cei din jurul nostru.
Râsul declanșează schimbări fizice și emoționale sănătoase în organism. Râsul ne întărește sistemul imunitar, ne stimulează starea de spirit, diminuează durerile și ne protejează de efectele dăunătoare ale stresului, eliberând un val de endorfine care îl elimină.
„În copilărie, obișnuiam să râdem de sute de ori pe zi, dar ca adulți viața tinde să fie mai serioasă și râsul apare mai rar. Dar căutând mai multe oportunități de umor și râs, ne putem îmbunătăți sănătatea emoțională, ne putem întări relațiile, putem găsi o fericire mai mare – și chiar să adăugăm ani vieții noastre. Studiile de până acum au arătat că râsul poate ajuta la ameliorarea durerii, aduce o fericire mai mare și chiar crește imunitatea. Psihologia pozitivă numește tendința pentru râs și simțul umorului drept unul dintre punctele forte principale pe care le poate poseda. Din păcate, însă, mulți oameni nu râd suficient în viața lor”, spune psihologul Laura Maria Cojocaru.
Un studiu sugerează că micuții sănătoși pot râde de până la 400 de ori pe zi, dar adulții tind să râdă doar de 15 ori pe zi. Alte studii descoperă că râdem puțin mai mult decât atât, însă, practic tuturor ne-ar putea folosi puțin mai mult râs în viața noastră, având în vedere cât de benefic poate fi de fapt un râs bun pentru micșorarea nivelul nostru de stres și bunăstarea generală.
Râsul, acest medicament neprețuit este distractiv, gratuit și ușor de utilizat! Să râdem, deci, nu avem decât de câștigat!

Distribuie
post-img
Prev post

Din secretele bucătăriei româneşti. Plachia de crap

Next post

Ideal pentru intinerirea faciala. Totul despre transferul de grasime

post-img