Clicky

AFINUL, INSULINA VEGETALĂ PENTRU DIABETICI

Afinele sunt fructe foarte gustoase și foarte sănătoase, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic.

Afinele conțin antioxidanți, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc, fier, calciu, mangan, vitamina K, vitamina E, fosfor și seleniu tanin, pectine, acizi organici.

Datorită principiului activ mirtilina, numită și insulină vegetală, afinele scad zahărul din sânge. Totodată, consumul de afine este recomandat în gută, reumatism și infecții urinare. Nu în ultimul rând, afinele sunt utile în creșterea acuității vizuale.

Formele de utilizare recomandate de prof. Constantin Milică:

Infuzie sau decoct din trei linguriţe frunze uscate la 500 ml apă. Se infuzează 10 minute, se strecoară, se îndulceşte cu zaharină şi se beau două ceaiuri călduţe pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale, de către bolnavii de diabet zaharat complicat cu afecţiuni dermatologice (prurigo, ulceraţii trofice), ulcer gastric (provocat de stres, alcooluri tari, oţet sau medicamente), tuse, infecţii renale şi la menţinerea supleţii tonusului vaselor sanguine.

Fructele proaspete (300-350 g/zi) sau fructele uscate (100 g/zi) consumate în caz de diabet zaharat, diaree, dizenterie, vindecarea stomatitelor, infecţii renale, reducerea inflamaţiilor hemoroidale şi restabilirea poftei de mâncare.

Siropul de afine se prepară prin presare la rece a fructelor proaspete, cu adaus a 165-180 g zahăr la 100 ml suc concentrat; se poate completa cu cantităţi mici de benzoat de sodiu cu rol de conservant. Astfel se realizează un preparat puternic vitaminizat, tonifiant al vederii şi bun depurativ al sângelui. La nevoie se poate consuma şi sucul proaspăt extras prin presare (5 ml), amestecat cu puţină apă, înainte de mese.

Atenție! Acest articol are scop informativ și nu înlocuiește un control medical de specialitate!

Distribuie
post-img
Prev post

Beneficiile dovleacului

Next post

CUPEROZA: FACTORII CARE O PROVOACA SI SIMPTOMELE

post-img