
- 0 Comentarii
- CampionInSanatate
Adio, zahăr! Agavele, un excelent înlocuitor și o sursă bună de vitamine
Ți-ai propus să renunți la zahăr și cauți un înlocuitor pentru acesta? Propunerea noastră este siropul de agave.
În întreaga lume există peste 200 de specii de agave, o specie care se poate confunda ușor cu cactusul.
Această plantă este mai dulce decât zahărul, aşadar este folosită des ca înlocuitor al acestuia.
Agavele au un conținut bogat de nutrienți și antioxidanți, fiind o sursă bună de fier, zinc, vitaminele din grupul B, vitaminele C, D, E și calciu, ideale pentru funcționarea optimă a organismului.
Una dintre cele mai frecvente modalități de a consuma agave este sub formă de nectar, care este un sirop lichid, dar pot fi consumate și crude sau uscate. Frunzele acestei plante au proprietăți depurative, diuretice, antiscorbutice, antireumatismale, laxative, tratează durerea în gât, indigestia și fluxul biliar slab.
Consumul de agave stimulează flora intestinală, reduce nivelurile de colesterol și trigliceride din corp, are acțiune antiinflamatoare, elimină toxinele din corp, prin stimularea diurezei, ajută la prevenirea anumitor tipuri de cancer, nu favorizează apariția cariilor etc. Agavele au un gust neutru, putând fi folosite în mai multe variante de preparare.
Sursa: Ziarul Lumina