Clicky

ACTIVITATEA SPORTIVĂ NE FACE SĂ FIM MAI BUNI CU CEI APROPIAȚI

Este cunoscut faptul că mișcarea fizică este benefică pentru sănătate, însă studii recente au arătat că activitatea sportivă ne îmbunătățește relațiile cu apropiații noștri.

Cum este posibil acest lucru? Conform unui studiu realizat de Universitatea din Florida Centrală, persoanele care fac zilnic în medie peste 10.900 de pași își revarsă mult mai rar asupra membrilor familiei furia, enervarea sau alte emoţii negative, comparativ cu persoanele care parcurg zilnic mai puțin de 7.000 de pași.

Cercetătorii americani au arătat că angajații care sunt stresați la locul de muncă au tendința să-și descarce furia, enervarea, apatia sau alte emoţii negative asupra membrilor familiei, notează Rador.

După ce au monitorizat 100 de voluntari, care munceau întreaga zi, experții au ajuns la concluzia că voluntarii care consumau în total peste 587 de calorii, mult mai rar le comunicau membrilor familiei despre supărările, furia, enervarea, apatia sau alte emoţii negative acumulate la birou.

Pentru a consuma în jur de 587 de calorii ar trebui zilnic să înoți aproximativ o oră sau să mergi în pas alert timp de 90 de minute.

Distribuie
post-img
Prev post

OVĂZUL, ARMA SECRETĂ ÎN LUPTA CU COLESTEROLUL RĂU

Next post

DE CE IUBIM PRUNELE USCATE?

post-img