Clicky

9 plante care scad tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială este cea mai răspândită boală a omenirii, afectând circa 20% din populația adultă. Statisticile arată că această boală și complicațiile sale fac mai multe victime decât cancerul și accidentele de circulație la un loc. În România există peste 2 milioane de hipertensivi.

Dincolo de tratamentul medicamentos, pentru persoanele cu hipertensiune este esențial un stil de viață sănătos, care include mișcare zilnică și alimentație sănătoasă. În plus, prof.univ.dr. Constantin Milică recomanda o serie de ceaiuri eficiente în acestă afecțiune.

Astfel, au o mare eficiență ceaiurile din:

1.păducel (flori, frunze, fructe) pentru normalizarea tensiunii și a ritmului cardiac;

2.talpa gâștei, cu efecte sedative și hipotensoare în reglarea presiunii sângelui și a ritmului cardiac;

3.isop (herba) cu efecte vasodilatatoare în sistemul arterial;

4.saschiu (frunze) recomandate în hipertensiune și ateroscleroză coronariană;

5.sulfina galbenă (flori) pentru scăderea tensiunii prin dilatarea vaselor periferice;

6.rozmarin (herba) pentru combaterea hipertensiunii, asociată cu retenția hidrică și unele afecțiuni hepatobiliare;

7.traista-ciobanului (herba) pentru normalizarea tensiunii instalată la menopauză;

8.mesteacăn (frunze) cu acțiune hipotensivă prin eliminarea colesterolului depus pe pereții vaselor;

9.coacăz-negru (frunze, fructe) care previn puseurile hipertensive, insuficiența cardiacă și angina pectorală.

Alimentele interzise sunt: carnea de porc, rață și gâscă, mezeluri, afumături, grăsimi animale, prăjeli, vânat, pește gras de crescătorie și sărat, organe, conserve din carne și pește, brânzeturi sărate, cașcaval, gălbenuț de ou, condimente iuți, murături, produse zaharoase, snacks-uri, fructe oleaginoase (nuci, alune), cafea, tutun, ape minerale sodate, băuturi acidulate și alcoolice.

https://herbalrom.ro/hipertensiunea-arteriala/

Distribuie
post-img
Prev post

5 REȚETE NATURISTE PENTRU CICATRIZAREA RĂNILOR

Next post

STEVIA: BENEFICII ȘI CONTRAINDICATII PENTRU ORGANISM

post-img