Clicky

7 SFATURI CA SĂ SCAPI DE DURERILE DE SPATE

Conform statisticilor, 80% dintre oameni au dureri de spate, iar 20% dintre ei suferă de dureri cronice. De obicei, cei care au aceasta problema o atribuie muschilor slabi ai spatelui si merg la sala pentru a se ajuta singuri. Dar oare aceasta este calea de ieșire? Cum să scapi de durerile de spate?

Durerea de spate nu este întotdeauna cauzată de mușchii slabi ai spatelui. Ea se află în corpul nostru ca întreg și poate fi rezultatul altor modificări, tulburări sau afectiuni. Sănătatea spatelui este afectată de starea diafragmelor corpului și a organelor interne. De exemplu, tensiunea în diafragma toracică și compresia acesteia măresc aplecarea și scurtează gâtul.

Există principiul antagonismului: când încordăm bicepsul, tricepsul se relaxează, iar când încordăm tricepsul, bicepsul se relaxează. La fel si cu spatele. Dacă există tensiune pe suprafața frontală a corpului, ligamentele sunt intinse, mușchii spatelui slăbesc. Și dacă „lucrăm” spatele, nu facem altceva decat sa compensam cu ajutorul muschilor.

Imaginați-vă că în interiorul corpului există un nucleu și o problemă de tensiune, iar pe cealaltă parte a scalei creăm aceeași tensiune – tonus în mușchi – pentru a compensa acest lucru și coloana vertebrală devine dreaptă. Dar stresul total din sistem devine mai mare, iar în viitor afectează negativ coloana vertebrală, articulațiile și duce la formarea de hernii și proeminențe. De aceea culturistii au adesea probleme cu spatele.

Ce să faci dacă te doare spatele?

  1. Ia legatura cu un osteopat

In primul rand, este necesar să nu lucrezi spatele fără limite, ci să cauți cauza problemei la un osteopat. Este important să eliminați tensiunea internă și blocurile funcționale (diafragma care este spasmodică, esofagul întins din cauza arsurilor la stomac și a gastritei, etc.) impreuna cu un specialist. Când aceste cleme sunt eliberate, spatele se îndreaptă automat și durerea dispare.

  1. Menține-ți mușchii spatelui în formă bună

Pentru aceasta, înotul și exercițiile în sala de sport cu propria greutate sunt potrivite. Pentru auto-corecție, efectuați un exercițiu pentru a normaliza starea diafragmei. Întinde-te pe spate, îndoaie genunchii, pune mâinile pe burtă. Pentru o mai mare imersiune, în practică și relaxare, închideți ochii. Facem o expirație activă cu stomacul: presa abdominală se contractă, stomacul se retrage, iar diafragma se ridică. După o expirație completă, ține-ți respirația pentru câteva secunde până când vrei să inspiri. Inspirăm cu stomacul: iese ca o minge, diafragma se încordează și coboară. Repetăm ​​exercițiul de 8-10 ori. O poți face de mai multe ori pe zi.

  1. Controlul posturii

Menține-ți postura. Dacă stai mult asezat, fii atent la organizarea locului de muncă. Achiziționați un scaun de birou special, ergonomic sau un scaun care vă va ușura partea inferioară a spatelui.

  1. Gimnastica

Încearcă să nu stai prea mult la birou, oricât de solicitant ar fi procesul de muncă. Faceți gimnastică în timpul zilei pentru a elimina tensiunea statică din mușchi. Zeci de exerciții utile veți găsi pe internet. De asemenea, ar fi util să vă odihniți în poziție orizontală, astfel încât spatele să se refacă. Daca lucrati de acasa, este chiar obligatoriu în pauza de prânz să va întindeți cel puțin 5 minute. Daca mergeti la birou, este un pic mai dificil. Dar macar asigurati-va ca va ridicati din cand in cand de pe scaun.

  1. Psihosomatica

Multi practicieni ai medicinei alternative, ne asigura ca practica de muncă orientată spre corp arată că problemele de spate care se manifestă ca durere sunt adesea de natură psihosomatică.

De exemplu, există multă frică în viața ta, iar corpul se strange automat, la fel cum un câine își bagă coada intre vine. Și apoi apare o hernie. Lucrează la gândurile tale și elimină scenariile negative. Învață să meditezi astfel încât, prin imersiunea în tine și în sentimentele tale, să-ți relaxezi corpul și capul.

  1. Hainele noi

Vrei să-ți ții spatele drept? Pune-ți o rochie sau un costum nou și nu îți vei mai ține spatele cocoșat, pentru că motivația psihologică va funcționa, te vei simți subconștient mai frumoasă și mai încrezătoare.

  1. Pantofii potriviți

Pantofii potriviți vor ajuta mult la prevenirea durerilor de spate: renuntati la tocurile înalte și pantofii fara toc si preferați un toc mediu stabil, de aproximativ 4 cm. In acest fel, sarcina pe coloană va fi distribuită uniform, iar durerile pot sa dispara.

Distribuie
post-img
Prev post

HEMOFILIA, SIMPTOME ȘI OPȚIUNI DE TRATAMENT

Next post

TEMPERATURA ALIMENTELOR, PERICOL PENTRU SMALTUL DINTILOR

post-img