Clicky

7 beneficii incredibile ale orezului negru

7 beneficii incredibile ale orezului negru

Orezul negru este mai puțin cunoscut și nu foarte des întâlnit în meniurile românilor, însă consumul său ajută la prevenirea multor afecțiuni. Orezul negru îmbunătățește memoria, ajută la energizarea organismului și la reducerea colesterolului.
Iată cele mai importante beneficii ale orezului negru:
1. Antioxidanţii
Nivelul acestora este mai mare decât în cazul altor cereale şi ajută la prevenirea bolilor de inimă, a diabetului şi chiar a cancerului. De asemenea, îmbunătăţeşte funcţionarea creierului şi reduce inflamaţiile. În plus, vitamina E este benefică sănătăţii ochilor, a pielii şi sistemului imunitar.
2. Detoxifiant natural
Fitonutrienţii din orezul negru ajută la curăţarea organismului de boli care provoacă toxine. În plus, ajută ficatul să elimine toate substanţele nedorite.
3. Sursă bogată de fibre
Orezul negru are aproximativ trei grame de fibre la o jumătate de porţie. Acest conținut bogat de fibre ajută la reglarea tranzitului intestinal, prevenind constipația și balonarea.
4. Previne riscul apariţiei diabetului
Pentru a evita riscul de diabet și obezitate, se recomandă consumul de boabe întregi. Întregul bob de orez  este locul în care toată fibra este stocată. Fibra este capabilă să ajute glucoza (zahărul) din cereale să fie absorbită de organism pe o durată mai lungă de timp, menținând astfel niveluri consistente de zahăr.
5. Previne riscul obezităţii
Pentru persoanele care se luptă cu obezitatea, orezul negru este cea mai bună variantă de orez pe care îl pot consuma. Bogat în fibre, orezul negru vă oferă nu numai senzația de saţietate, prevenind astfel supraalimentarea,dar studiile arată că orezul negru ajută la prevenirea rezistenței la insulină, care este adesea legată de riscul apariției diabetului zaharat și a obezității.
6. Conţinut bogat în proteine
Motivul pentru care medicul te-a sfătuit să reduci consumul de orez este cantitatea mare de carbohidraţi, în comparaţie cu un conţinut mic de proteine. Proteinele sunt esenţiale în dezvoltarea muşchilor şi pierderea greutăţii în exces. Orezul negru oferă o cantitate mai mare de proteine față de alte „variante mai sănătoase“. Acestea conțin 8,5 grame de proteine într-o porție de 100 grame, în timp ce orezul brun și roșu conțin 8 grame și respectiv 7 g de proteine pentru aceeași porție. Pe de altă parte, orezul alb conține doar 6,8 g de proteine.
7. Ajută la menţinerea sănătăţii inimii
Consumul de orez negru poate avea un impact pozitiv și asupra nivelului sănătos al colesterolului. Antocianinele fitochimice (antocianina este un fenol din plante care este responsabil cu pigmentarea alimentelor şi un puternic antioxidant) găsite în orezul neagru reduc colesterolul lipo-proteic (LDL) cu densitate scăzută, cunoscut și sub numele de colesterolul rău, care contribuie în mod obișnuit la bolile cardiovasculare. De asemenea, reduce nivelul total de colesterol.
Sursa: Jurnalul.ro.

Distribuie
post-img
Prev post

Fracturi, entorse, contuzii. Cele mai frecvente leziuni sportive

Next post

Conjunctivita alergică. Cum să ai grijă de ochii tăi

post-img