
- 0 Comentarii
- CampionInSanatate
7 alimente care vă ajută la refluxul gastroesofagian
Boala de reflux gastroesofagian este o afecțiune frecventă, care apare la 10 până la 20% dintre adulți și frecvent la sugari, uneori chiar de la naștere. Acidul gastric ajunge în esofag atunci când sfincterul esofagian inferior nu funcționează corect. Factorii care contribuie la apariția afecțiunii sunt creșterea în greutate, consumul de alimente grase, de băuturi cu alcool sau cu cofeină, precum și fumatul.
Unul dintre motivele pentru care se întâmplă acest lucru este că sfincterul esofagian inferior (LES) este slăbit sau deteriorat. În mod normal, LES se închide pentru a preveni deplasarea alimentelor din stomac în esofag.
Alimentele pe care le consumi afectează cantitatea de acid pe care o produce stomacul tău. Consumul de alimente potrivite este cheia pentru a controla refluxul acid sau boala de reflux gastroesofagian, o formă severă, cronică de reflux acid.
Alimente care pot ajuta la reducerea simptomelor
Dacă aveți prea mult acid, puteți încorpora aceste alimente specifice în dieta dumneavoastră pentru a ameliora simptomele de reflux gastroesofagian.
Niciunul dintre aceste alimente nu vă va vindeca starea, dar cu siguranta vă va calma starea.
1. Legume
Legumele sunt în mod natural sărace în grăsimi și zahăr și ajută la reducerea acidului din stomac. Opțiunile bune includ fasole verde, broccoli, sparanghel, conopidă, verdeață cu frunze, cartofi și castraveți.
2. Ghimbir
Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii naturale și este un tratament natural pentru arsuri la stomac și alte probleme gastrointestinale. Puteți adăuga rădăcină de ghimbir rasă sau feliată la rețete sau smoothie-uri sau puteți bea ceai de ghimbir pentru a ușura simptomele.
3. Fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz sunt favoriți pentru micul dejun, cereale integrale și o sursă excelentă de fibre. O dietă bogată în fibre a fost asociată cu un risc mai scăzut de reflux acid. Alte opțiuni de fibre includ pâinea integrală și orezul integral.
4. Fructe noncitrice
Fructele noncitrice, cum ar fi pepenele, bananele, merele și perele, sunt mai puțin susceptibile de a declanșa simptome de reflux decât fructele acide.
5. Carne slabă și fructe de mare
Carnea slabă, cum ar fi puiul, curcanul, peștele și fructele de mare, au un conținut scăzut de grăsimi și reduc simptomele refluxului acid. Încercați-le la grătar, la grătar, la cuptor sau la braconat.
6. Albusurile
Albușurile sunt o opțiune bună, spre deosebire de gălbenușurile de ou, care sunt bogate în grăsimi și pot declanșa simptome de reflux.
7. Grăsimile sănătoase
Sursele de grăsimi sănătoase includ avocado, nuci, semințe de in, ulei de măsline, ulei de susan și ulei de floarea soarelui. Reduceți aportul de grăsimi saturate și grăsimi trans și înlocuiți-le cu aceste grăsimi nesaturate mai sănătoase.
Alte simptome ale refluxului gastroesofagian
Arsurile la stomac sunt un simptom comun al refluxului acid, dar nu sunt singurele. Pot aparea, de asemenea, vărsături sau regurgitare pe măsură ce acidul se deplasează în esofag, tuse seacă, durere de gât, balonare, eructarea sau sughitul, dificultate la inghitire, nod în gât.
Pentru a vă identifica factorii declanșatori individuali, păstrați un jurnal alimentar și urmăriți următoarele:
ce alimente mananci
la ce oră din zi mănânci
ce simptome experimentezi
Păstrați jurnalul cel puțin o săptămână. Este util să vă urmăriți alimentele pentru o perioadă mai lungă dacă dieta dvs. variază. De asemenea, sfaturile de dietă și nutriție de aici reprezintă un punct de plecare pentru a vă planifica mesele. Utilizați acest ghid împreună cu jurnalul alimentar și cu recomandările medicului dumneavoastră. Scopul este de a minimiza și controla simptomele.
Alimente declanșatoare comune pentru persoanele cu reflux
Deși medicii dezbat ce alimente provoacă de fapt simptome de reflux, s-a dovedit că anumite alimente cauzează probleme multor oameni. Pentru a vă controla simptomele, puteți începe prin a elimina următoarele alimente din dietă.
Alimentele prăjite și grase pot determina relaxarea LES, permițând unei cantitati mai mari de acid din stomac să revină în esofag. Aceste alimente întârzie, de asemenea, golirea stomacului.
Următoarele alimente au un conținut ridicat de grăsimi. Evitați-le sau mâncați-le cu moderație:
cartofi si ceapa prajite
produse lactate bogate în grăsimi, cum ar fi untul, laptele integral, brânza obișnuită și smântâna
bucăți grase sau prăjite de carne de vită, porc sau miel
grăsime de slănină, grăsime de șuncă și untură
deserturi sau gustări, cum ar fi înghețată și chipsuri de cartofi
sosuri de smântână, sosuri condimentate și cele cremoase pentru salate
Nu doar grasimile si alimentele de origine animala ne pot afecta sfincterul esofagian, ci si anumite fructe sau legume pot cauza sau agrava simptomele, în special fructele foarte acide. Dacă aveți reflux acid frecvent, ar trebui să reduceți sau să eliminați aportul din următoarele alimente:
portocale
grapefruit
lămâi
tei
ananas
rosii