Clicky

6 PROPRIETĂȚI UTILE ALE SEMINȚELOR DE STRUGURI

Semințele de struguri sunt bogate în antioxidanți, inclusiv acizi fenolici, antociani, flavonoide și complexe oligomerice de proantocianidine. Datorită conținutului ridicat de aceste substanțe, samburii protejează organismul de stresul oxidativ, deteriorarea țesuturilor și inflamația.

Proprietățile semințelor de struguri

Ajuta in caz de tensiune arterială. Un studiu efectuat pe 810 persoane cu sau cu risc de hipertensiune arterială a constatat că administrarea zilnică a 100 până la 2.000 mg de extract de sâmburi de struguri a redus tensiunea arterială sistolică și diastolică cu o medie de 6,08 mmHg și 2,8 mm Hg. respectiv. Un alt studiu pe 29 de adulți cu hipertensiune arterială a constatat că administrarea a 300 mg de extract timp de 6 săptămâni a redus tensiunea arterială sistolica cu 5,6% și tensiunea arterială diastolică cu 4,7%.

1. Reduc daunele oxidative. Nivelurile crescute de colesterol LDL (rău) din sânge sunt un factor de risc cunoscut pentru bolile cardiovasculare. Procesele oxidative cresc semnificativ acest risc prin accelerarea acumulării plăcilor de colesterol în artere. Oamenii de știință au descoperit că utilizarea extractului de semințe de struguri reduce oxidarea periculoasă a grăsimilor. Așadar, s-a dovedit că consumul unui astfel de extract într-un volum de 300-400 mg poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă prin inhibarea oxidării colesterolului LDL rău și reducerea oxidării în țesuturile cardiace.

2. Pot crește nivelul de colagen și rezistența osoasa. Studiile au arătat că creșterea aportului de flavonoide (substanțe bogate în sâmburi de struguri) poate îmbunătăți sinteza de colagen în organism, ceea ce este benefic pentru starea oaselor și articulațiilor.

3. Susțin creierul la bătrânețe. Oamenii de știință notează că substanțele antioxidante ale semințelor de struguri au un potențial semnificativ de a suprima multe procese degenerative din creier și de a reduce funcția cognitivă. În special, una dintre componentele lor este acidul galic, care poate inhiba formarea grupurilor de peptide beta-amiloide care distrug neuronii și contribuie la dezvoltarea demenței.

4. Îmbunătățesc funcția rinichilor. Un organ precum rinichii este deosebit de susceptibil la deteriorarea oxidativă. Studiile pe animale au arătat că extractul de semințe de struguri poate proteja rinichii de leziuni prin reducerea stresului oxidativ și al inflamației.

5. Reduc riscul de cancer. Un aport ridicat de antioxidanți, în special flavonoide și proantocianidine găsite în oase, a fost asociat cu un risc redus de apariție a diferitelor tipuri de cancer. În experimentele de laborator, activitatea antioxidantă a extractului de semințe de struguri a inhibat liniile celulare cancerigene din sân, plămâni, stomac, cavitatea bucală, ficat, prostată și pancreas.

6. Ele pot proteja ficatul. Studiile in vitro demonstrează capacitatea extractului de semințe de struguri de a proteja ficatul de toxine și daune induse de medicamente.

Distribuie
post-img
Prev post

BURSITA - SIMPTOME, CAUZE ȘI SEMNE ALE BOLII

Next post

CE MANANCI CAND AI APARAT DENTAR

post-img