Clicky

6 PRODUSE INTERZISE DACA VREI SA AI UN PAR FRUMOS

Daca ieri va spuneam ce alimente este bine sa consumam ca sa avem o podoaba capilara demna de invidiat, astazi revenim cu alimente care ar trebui sa dispara din dieta noatra, daca tinem cat de cat la parul nostru.

Va prezentam “inamicii” părului frumos si sanatos, al caror consum ar trebui limitat:

6 alimente care fac rau parului:

  1. Zahărul

Zahărul este rău pentru intregul corp uman si, implicit, este nociv si pentru creșterea părului din mai multe motive. În primul rând, interferează cu absorbția proteinelor de către organism, iar proteinele sunt esențiale pentru formarea și creșterea părului. În plus, zahărul contribuie la inflamație. De asemenea, lipește foliculii de păr intre ei, ceea ce duce la slăbirea părului.

  1. Sarea

Conținutul ridicat de sare are un efect negativ grav asupra sănătății părului. Sarea deshidratează organismul. Astfel, foliculii de păr nu primesc umiditatea de care au nevoie pentru a crește corespunzător. De asemenea, prezența unui conținut ridicat de sare poate priva organismul de nutrienți valoroși, deoarece împiedică absorbția nutrienților prin foliculii de păr.

  1. Alimentele prajite

Alimentele prajite contin mai multe componente care duc la caderea parului. Unele dintre acestea sunt grăsimile nesănătoase și uleiurile hidrogenate. Aceste componente fuzionează pentru a crește nivelul de DHT din organism. DHT este un hormon care stimulează căderea părului. De asemenea, componentele respective interferează cu activitatea grăsimilor sănătoase din organism.

  1. Peștele-spadă

În timp ce unele tipuri de pește sunt bogate în grăsimi sănătoase, altele nu sunt. Peștele-spadă este foarte bogat în mercur, iar mercurul afectează negativ creșterea părului. Alte tipuri de pește care au același efect sunt anumite tipuri de ton și macrou.

  1. Alcoolul

Alcoolul usucă părul și îl face să se subțieze. De asemenea, alcoolul interferează cu absorbția zincului în organism. Acest lucru este foarte rău, deoarece aportul scăzut de zinc este un factor principal în căderea părului.

  1. Îndulcitori artificiali și bauturile carbogazoase dietetice

Băuturile dietetice pot avea o serie de beneficii pentru sănătate, dar nu și pentru păr. Nu favorizează creșterea părului deoarece conțin îndulcitori artificiali precum fentolamina și aspartamul. S-a demonstrat că ambii îndulcitori provoacă subțierea și deteriorarea părului. Așa că stai departe de îndulcitorii artificiali pentru a-ți menține părul sănătos.

Distribuie
post-img
Prev post

5 MITURI DESPRE DONAREA DE SANGE

Next post

HRIȘCA: BENEFICII ȘI CONTRAINDICATII PENTRU ORGANISM

post-img