Clicky

6 alimente pe care nu trebuie să le încălzim niciodată în cuptorul cu microunde

6 alimente pe care nu trebuie să le încălzim niciodată în cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde ne salvează din multe situații, când ne grăbim să încălzim un anumit aliment sau pur și simplu nu dorim să dăm drumul la aragaz.
Încă, spun specialiștii, există alimente care nu trebuie niciodată încălzite sau dezghețate în cuptorul cu microunde.
Produsele din carne congelată
Majoritatea instrucţiunilor indică faptul că putem dezgheţa în siguranţă carnea în cuptorul cu microunde. Cu toate acestea, nutriţioniştii avertizează că bacteriile se înmulţesc, atunci când carnea este supusă acestui tratament, iar dezgheţarea sa completă nu este posibilă, deoarece interiorul produsului va rămâne congelat.
Lapte pentru bebeluşi
Multe mame încălzesc laptele preparat pentru sugari în cuptorul cu microunde, însă acest obicei este periculos, deoarece unele elemente conţinute în laptele praf devin toxice sub influenţa cuptorului cu microunde.
Cartofi
Unul dintre cele mai populare produse pe care le reîncălzim în cuptorul cu microunde sunt cartofii. Dar sub influenţa microundelor, amidonul este supus hidrolizei, din cauza căreia se formează izomeri în produs, care sunt dăunători pentru pancreas.
Tocană de legume
Legumele procesate, în general, nu conţin atât de multe vitamine, iar când sunt reîncălzite în cuptorul cu microunde, se pierd şi cele existente. Unele elemente, după o astfel de prelucrare, devin periculoase. Vinetele, care nu pot fi păstrate mult timp într-o formă procesată, devin nocive, dacă sunt încălzite de mai multe ori – substanţele toxice formate sub influenţa tratamentului termic pot provoca probleme digestive grave.
Fructe de pădure congelate
Această metodă de dezgheţare va distruge substanţele benefice conţinute în fructe, iar dacă sunt ţinute prea mult timp în cuptor, va fi dificilă curăţarea pereţilor acestuia de reziduuri.
Miere
Poate părea ciudat ca mierea să fie pusă în microunde, dar vorbim despre preparate în care mierea este una dintre componente. Produsul îşi va pierde pur şi simplu proprietăţile benefice, iar mierea este folosită tocmai datorită conţinutului său ridicat de elemente unice.
Sursa: Rador

Distribuie
post-img
Prev post

Mucegaiul – simptomele care iti arata că mucegaiul a patruns în plămâni

Next post

Pere cu sos caramel

post-img