Clicky

6 alimanete interzise. Gândește-te de 10 ori inainte de a le mânca

Medicii ne sfatuiesc sa renuntam la urmatoarele 6 produse
Pentru a fi sănătos, nu este absolut necesar să urmezi diete stricte și nici nu trebuie să aștepți prima zi din an ca să începi un stil de viată nou și sănătos.
Poți reduce de pe acum numărul de produse dăunătoare, iar efectul va apărea imediat. Mai mult, nutriționiștii au pregătit o listă cu cele mai periculoase alimente.
După cum subliniază experții, nu trebuie să eliminați complet tot ce este rău din dietă, deoarece există ceva util în fiecare produs dăunător și invers. Aspectele negative se manifestă mai ales dacă se depășește cu mult doza sau se exagereaza cu alimentele nocive.
Este recomandat să reduceți mâncărurile picante (irită esofagul), cele grase (nu sunt recomandate pentru probleme cu pancreasul și vezica biliară) și dulci (mai ales persoanele supraponderale).
Meniurile noastre trebuie sa contina cat mai multe legume, pe cat posibil proaspete si de sezon.
Printre alimentele “interzise” sunt:
Maioneza, care nu este doar grasă, ci și umplută până la vârf cu aditivi care nu vor beneficia nimănui. Este mai bine s-o înlocuiți cu iaurt cu un conținut scăzut de grăsimi, smântână, ulei vegetal, suc de lămâie sau otet balsamic.

Mezelurile, care au un continut mare atat de sare, zahar, cât și componente chimice necunosute. Mai bine să le inlocuim cu carne și pește gătite de noi la cuptor, iar gustul cu siguranta va fi unul foarte bun.

Semifabricatele, carnea tocată, conservele de carne și pește. Acestea conțin prea multă grăsime, carne de calitate scăzută, conservanți și aditivi. Nutriționiștii ne sfătuiesc să mancam mancare gatite, in felul acesta vom ști cu siguranță ce ingrediente am folosit.

Brânza topită provoacă groază în rândul nutriționiștilor, deoarece în interior are întregul tabel periodic. Experții îi sfătuiesc pe iubitorii de lactate să aleaga in locul ei, telemeaua sau branza de oi, feta sau mozzarella – o varianta mult mai sanatoasa.

Zahărul este foarte dăunător sănătății, consumul ridicat duce la de obezitate și diabet. Prin urmare, dulciurile ar trebui reduse, iar tot felul de prăjituri și produse de patiserie cu unt trebuie eliminate complet din dietă. Sa ne orientam spre un fruct proaspat, uscat sau confiat.

Bauturile carbogazoase trebuie, de asemenea, excluse din cauza cantității mare de zahăr și a aditivilor din componenta lor. Ele pot fi înlocuite cu ușurință cu compoturi, ceaiuri, băuturi și siropuri de fructe diluate.
Peștele si carnea de porc, vita sau păsăre trebuie gatite la cuptor, fierte, la abur sau la grătar (dar nu arse). La prăjire, jumătate din proprietățile utile se evaporă, iar în crusta prăjită apar diverși agenți cancerigeni.

Distribuie
post-img
Prev post

ACCEPTAREA UNEI PROBLEME DE SĂNĂTATE, PRIMUL PAS SPRE VINDECARE - PSIHOLOG DELIA DUMITRU

Next post

CUM TRATAM INFECTIILE VIRALE

post-img