Clicky

5 TRUCURI PENTRU A PREVENI INCONTINENȚA URINARĂ

Iarna, problemele vezicii urinare ne deranjează mai mult decât vara. Pe vreme rece, vezica urinară este mai capricioasă decât de obicei. Iarna, simptomele neplăcute ale problemelor tractului urinar precum urgența și nicturia (trezirea noaptea pentru a urina) sunt mai grave.

Va sugerăm să încercați aceste cinci trucuri naturale pentru a preveni incontinenta vezicii urinare.

  1. Antrenează-ți mușchii podelei pelviene

Podeaua pelviana (perineul) este grupul de mușchi care susțin organele abdomenului inferior: organele genitale, vezica urinară și rectul. Încercați să vă întăriți mușchii podelei pelviene cu exercițiul Kegel, cunoscut și sub numele de „incordeaza și strânge”. Un studiu clinic publicat în revista JAMA Internal Medicine a constatat că femeile participante care au petrecut timp utilizând antrenamentul mușchilor podelei pelvine au reușit să reducă incontinența urinară care le-a deranjat.

Cum se face corect exercitiul? Inspirați adânc pe nas. Când plămânii sunt plini, contractați mușchii podelei pelviene – cei pe care i-ați folosi dacă ați încerca să nu mai urinați – apoi expirați încet. Repetați exercițiul de mai multe ori.

  1. Întărește-ți conexiunea minte-corp

Când ești pe drum și nu poți ajunge la baie, încearcă să-ți întărești conexiunea minte-corp. Un studiu al Universității Loyola a constatat că terapia cognitivă a îmbunătățit simptomele vezicii urinare hiperactive. Timp de două minute, imaginați-vă un lanț de lumini care vă conectează creierul și vezica urinară. S-ar putea să poți calma o vezică agitată, pur și simplu anunțându-i că mintea ta deține controlul.

  1. Bea vin și mănâncă brânză

Riscul de infecții ale tractului urinar poate crește semnificativ după menopauză din cauza fluctuațiilor hormonale. Pentru a le reduce, încercați să savurați mai des vin și brânză. Bacteriile benefice din brânză pot reduce riscul de infecții urinare, iar consumul de vin poate diminua chiar si cu 30% incidența infecției urinare cronice. Dar nu uitați, dacă aveți deja o infecție a tractului urinar, consumul de alcool vă este contraindicat, deoarece vă poate crește aciditatea urinei și, de fapt, vă poate agrava simptomele.

  1. Consultați-vă medicul

Pe măsură ce îmbătrânim, vizitele nocturne la toaletă ne perturbă tot mai mult somnul. Iar problema se agravează si mai mult odata cu aerul rece care pune un stres suplimentar pe sistemul nervos. Administrarea hormonului de somn – melatonina – înainte de culcare, pe lângă faptul că te ajută să dormi mai profund și mai ușor, crește și capacitatea vezicii urinare și scade volumul de urină. Discutați cu medicul dumneavoastră despre aportul și doza de melatonină.

  1. Încercați să faceți o pauză

O tehnică comportamentală numită „urinat dublu” vă poate ajuta să învățați să vă goliți mai complet vezica urinară pentru a evita incontinența excesivă. Tehnica presupune urinarea, apoi intreruperea ei pentru cateva minute si incercarea din nou. Pentru a vă goli complet vezica urinară, încercați să vă aplecați în fata timp de 20 de secunde după ce ați urinat, ca și cum v-ati fi aplecat, apoi asezati-va pe toaletă timp de 10 secunde și urinați. Aceasta metoda va comprima vezica urinară, ajutând la golirea ei completă.

 

Distribuie
post-img
Prev post

10 ALIMENTE TRADIȚIONALE CU CARE NE MÂNDRIM ÎN ÎNTREAGA EUROPĂ

Next post

DUREREA MENSTRUALA, CAUZE SI TRATAMENT

post-img