Clicky

5 TRUCURI EFICIENTE DE A DESFUNDA NASUL

Dacă nasul iti este în mod constant infundat, aceasta stare iti provoacă un disconfort grav. Tehnicile pe care vi le prezentam va vor ajuta la subțierea mucusului din nas și la reducerea inflamației. Dar mai întâi de toate, desigur, ar trebui să consultați un medic.

Vremea uscată și rece duce adesea la congestie nazală pe tot parcursul iernii. Suflarea constantă a nasului și o față umflată pot fi cel puțin obositoare. În plus, dificultățile de respirație dimineața și seara sau noaptea nu reprezintă doar un inconvenient, este o problemă gravă care poate contribui la apariția apneei în somn. Dacă nasul este în permanență înfundat, cu siguranță ar trebui să vă consultați medicul. Dar pentru a ușura puțin lucrurile, poți încerca câteva dintre aceste sfaturi pe care vi le prezentam.

  1. Încercați inhalatii cu scortisoara

Inhalarea oricărui fel de vapori va ajuta la scurgerea mucusului din căile nazale și din plămâni, în timp ce adăugarea unui vârf de scorțișoară vă va ajuta să vă revigorați simțul mirosului.

Umpleți două treimi dintr-o oala cu apă si puneti-o la fiert. Cand fierbe adăugați o lingură de scorțișoară și opriti focul. Stați de-asupra ei si inhalati timp de 10-15 minute, respirând profund.

  1. Fa-ti un masaj

Frecarea delicată a feței stimulează sinusurile pentru a se curăța rapid. Masează-te între sprâncene cu mișcări ușoare de mângâiere. Apoi treceți la tâmple și glisați-vă degetele mari de la puntea nasului până la obraji. Repetați acest lucru de cinci ori.

  1. Tineți o compresă cu ulei de eucalipt

Nu subestima niciodată puterea unei comprese calde. Căldura liniștitoare vă va oferi o ușurare instantanee, în timp ce câtiva stropi de ulei de eucalipt pe marginea inferioară a compresei (unde se află nasul) vă vor ajuta să vă revigorați sinusurile și să reduceți inflamația. Ai grijă doar să nu intinde-ti uleiul, pentru a nu va intra în ochi. Stați cu o compresă caldă pe față timp de 10 minute.

  1. Încearcă un duș cu aromoterapie

A face un duș fierbinte seara este unul dintre cele mai bune remedii pentru congestia nazală. Doar a face un duș cu apă fierbinte are un efect de vindecare, iar aburul ajută la îmbunătățirea respirației. Pentru a vă deschide și mai mult căile nazale, luați în considerare achiziționarea unui generator simplu de abur de duș care va adăuga arome de plante aburului cald.

  1. Încearcă spray cu sare

Sarea purificată de la Marea Moartă dizolvată în apă și apoi pulverizată în fiecare nară reduce inflamația care îngreunează respirația. Puteți cumpăra spray cu sare gata preparat sau vă puteți face singur folosind apă, sare și o sticlă standard de pulverizare.

Dar, înainte de a urma aceste sfaturi, asigurați-vă că vă consultați medicul.

 

Distribuie
post-img
Prev post

ORA MAGICA DUPĂ NAȘTERE: DE CE PRIMELE 60 DE MINUTE SUNT ATÂT DE IMPORTANTE?

Next post

TREI DINTRE CELE MAI FRUMOASE FLORI COMESTIBILE

post-img