Clicky

5 TIPURI DE BOLI CARE SE AGRAVEAZĂ PRIMĂVARA

Puțini dintre noi au avut norocul să se nasca cu o sănătate cu adevărat bună și mai ales s-o mențina de-a lungul anilor. Aproape fiecare persoana se confrunta cu o anumita afectiune, mai mult sau mai putin grava, stiuta sau nestiuta. În cel mai bun caz, micile probleme în activitatea unui sistem al corpului apar și dispar de la sine. Dar, unele dintre aceste probleme și boli apar și se agravează odată cu debutul primăverii.

Care sunt motivele? În primul rând, lipsa de vitamine, pentru că iarna nu le obținem în cantitățile necesare din alimente și pentru ca am stat mai puțin la soare, ceea ce a dus la lipsa vitaminei D. Iar in urma multor raceli de peste iarna, se consuma acest stoc de vitamine.

Un alt motiv sunt schimbările constante de temperatură și presiunea atmosferică, care provoacă un stres în organism. Acest lucru afectează sănătatea celor mai mulți dintre noi, făcându-i pe cei meteosensibili să se simtă chiar foarte rău.

Iarna ne mișcăm mai puțin și mâncăm mai mult. Mai sunt si Sărbătorile de Iarna cu sarmale si cozonaci la care este greu sa rezisti. Drept urmare, kilogramele în plus iti strică nu numai starea de spirit, ci și sănătatea.

Combinate, toate aceste motive împreună duc la exacerbări ale bolilor de primăvară. Deci, despre ce boli vorbim?

  1. Răcelile

Vine primăvara, aducând cu ea căldura mult așteptată și s-ar părea că trebuie să ne dezbracăm cat mai repede de geci, fulare si manusi. Dar ar trebui sa fim cat se poate de atenti la fluctuatiile de temperatura, iar motivele sunt 5 tipuri de boli care iti afectează imunitatea in acest anotimp care te pacaleste.

Așa că, chiar daca vrei să scapi rapid de paltoanele și căciulile anoste, mai asteapta un pic. Virușii se bucură și de căldură și dacă iarna mulți dintre ei au murit din cauza înghețului, atunci primăvara încep o viață complet nouă.

Ce trebuie să faceți? Amintiți-vă că vremea de primăvară poate fi înșelătoare și luați în considerare schimbările de temperatură atunci când va alegeți hainele. Întăriți-va sistemul imunitar cu verdeturile de sezon sau apelati la suplimente.

  1. Depresiile

Există multe glumite despre bolile mintale care se agravează primăvara. Chiar si oamenii sănătoși trec printr-o stare dificilă în această perioadă a anului: pot apărea stări depresive, fluctuatii ale starilor de spirit, nemulțumiri față de ei înșiși și de ceilalți. Acest lucru se datorează perturbărilor bioritmurilor care apar odată cu creșterea duratei orelor de lumină.

Ce trebuie să faceți? Mișcați mai mult și stați în aer curat, îmbunătățiți-va alimentația și somnul, încercați să duceți un stil de viață sănătos.

  1. Boli ale tractului gastro-intestinal

Gastrita, enterita, colita, ulcerul și alte boli ale sistemului digestiv sunt, de asemenea, agravate primăvara. Acest lucru se întâmplă din diverse motive: slăbirea sistemului imunitar, lipsa vitaminelor, modificări ale acidității, agravarea tulburărilor mentale, stresul.

Ce trebuie să faceți? Mâncați correct, iar acest lucru vă va permite să evitați multe probleme. Recomandarea universală pentru toată lumea este sa aveti 4-5 mese pe zi. Asigurați-vă că mâncați în timpul zilei și nu mâncați în exces noaptea ca nu vă fortați corpul, ducandul la extrem.

  1. Bolile de piele

Chiar daca nu se vede mereu cu ochiul liber, este un fapt: primăvara, multe persoane observă o deteriorare a stării pielii. Și din nou, principalul motiv pentru care se întâmplă acest lucru este că imunitatea este slăbită de peste iarnă, iar stresul și problemele cu tractul gastrointestinal exacerbează situația. Primăvara se activează microorganisme care ne afectează negativ pielea. În primul rând, un acarian care trăiește în praf și in pernele de pene, de obicei, este inofensiv pentru noi, dar cu un sistem imunitar slăbit provoacă mici cosuri și inflamații.

Ce trebuie să faceți? Întăriți-va sistemul imunitar, saturați-va corpul cu vitamine.

  1. Alergiile

Primăvară, imunitatea slăbită, perturbările hormonale, înflorirea activă a plantelor duc la o declansare a alergiilor. Este interesant că nu numai bolile existente se agravează în primăvară: pot apărea noi reacții alergice la ceva la care pana atunci sa nu fi avut reactii.

Ce trebuie să faceți? Dacă sunteți alergic la polenul de plante, începeți să luați antihistaminice din timp. În timpul înfloririi active, încercați să nu ieșiți afară, decat daca aveti neaparata nevoie, mai ales la căldură. Protejați-vă ochii cu ochelari, faceți gargară de mai multe ori pe zi si clătiți-vă nasul.

Sfaturile din acest în articol sunt de natură generală. Dacă aveti probleme de sanitate, apelati la medici. Ei sunt singurii care va pot fi cu adevarat de ajutor. Aveți grijă de sănătatea voastra, acționați la timp, si astfel, primăvara va fi o perioadă minunată pentru toti!

Distribuie
post-img
Prev post

SUCUL DE RODIE REDUCE TENSIUNEA ARTERIALA

Next post

30/1300/2700 partea I

post-img