Clicky

5 sfaturi pentru a ne proteja inima de stres

5 sfaturi pentru a ne proteja inima de stres

Stresul face parte din viața noastră. O cantitate echilibrată de stres este benefică organismului deoarece activează funcțiile esențiale, ne pune în mișcare și ne stimulează agilitatea, simțul proactiv și creativitatea. Atunci când este copleșitor, în schimb, devine motiv de îngrijorare.
Studii recente au arătat care sunt efectele stresului asupra inimii. Aceste efecte pot apărea atât direct, prin căi biologice, cât și indirect, prin comportamente riscante pentru sănătate, notează medicul cardiolog Ștefan Busnatu pe blogul său.
Pe de altă parte, dovezile arată că tulburările de sănătate mintală, cum ar fi depresia, anxietatea, se pot dezvolta și după evenimente cardiace, inclusiv insuficiență cardiacă, accident vascular cerebral și infarctul de miocard.
Ce să facem pentru a contracara efectele stresului asupra inimii și dezechilibrele sănătății mentale?
Ascultați muzică. Când a fost ultima dată când aţi ascultat muzică fără nicio distragere a atenţiei? Cercetările au arătat că ascultarea muzicii poate reduce anxietatea, tensiunea arterială și durerea, și poate îmbunătăți calitatea somnului, starea de spirit, vigilența mentală și memoria.
Râdeți. Râsul reduce tensiunea instant şi este un stimulator puternic al sistemului imunitar. Înconjuraţi-vă de oameni care iubesc distracţia sau pur şi simplu vizualizaţi videoclipuri amuzante de pe internet.
Vizionați un film. Una dintre cele mai bune modalităţi de a scădea nivelul stresului este să mergeți la teatru sau la cinema singur. Nu vi se permite să vorbiţi şi trebuie să închideţi telefonul. Mediul perfect pentru a vă linişti mintea.
Discutaţi cu un prieten. Relaxarea nu înseamnă nepărat singurătate. Este extrem de util să vorbiți cu familia sau prietenii în momentele grele, aşa că nu ar fi rău să vă faceți un obicei din asta. Chiar şi un apel rapid când sunteți în drum spre casă va echilibra nivelul de stres.
Faceți curățenie. Curăţenia ar putea fi ultimul lucrul pe care v-aţi dori să-l faceţi atunci când ajungeţi acasă, dar este un important ameliorator al stresului. Pe lângă faptul că veţi crea un mediu mai curat, vă veţi limpezi şi mintea.

Distribuie
post-img
Prev post

Tratamente de top, eficiente în sezonul rece

Next post

MITURI DESPRE DIABET! DOCTOR RALUCA MOTRESCU - MEDIC SPECIALIST DIABET

post-img