Clicky

5 REȚETE NATURISTE PENTRU RENUNȚAREA LA FUMAT

Despre fumat am mai scris și, cel mai probabil, o să mai scriem, deoarece considerăm că niciodată nu sunt suficiente informațiile despre acest obicei atât de dăunător sănătății.
Astăzi dorim să vă prezentăm mai multe rețete preparate din plante, care sunt de ajutor dacă doriți să vă lăsați de fumat.
Este vorba despre produse care modifică gustul nicotinei și care acţionează împotriva tulburărilor provocate atunci când nu mai fumați, explică prof. Constantin Milică.
1. Infuzie de pedicuţă, numită şi brădişor, preparată din 5 g pulbere uscată şi măcinată la 200 ml apă clocotită. Se infuzează 5 minute, se strecoară şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol, cu o oră înainte de micul dejun, într-o cură de durată până la abandonarea fumatului, provocând o senzaţie de vomă la aprinderea ţigării;
2. Infuzie de cimbrişor, 4 linguri la 1 litru apă clocotită. Se infuzează 3 minute, se strecoară şi se bea întreaga cantitate fracţionată în doze de 50 ml la intervale de 15-20 minute. La aprinderea ţigării apare senzaţia de vomă care dispare imediat după înlăturarea fumului;
3. Decoct din rizomi de obligeană, din care se bea câte o lingură, înainte şi după mesele din cursul zilei;
4. Sirop de creson, din care se ia câte o linguriţă de 8-10 ori pe zi, la intervale de două ore;
5. Mestecarea unei linguriţe de rizomi sau frunze uscate de obligeană, care se ţine în gură timp de 5-10 minute, de 3-4 ori pe zi, având un gust amar şi aromat, cu efect de diminuare a poftei de fumat şi de respingere a fumului.
Alte tratamente recomandă ceaiuri cu alga brună sau cătunică, decoct din frunze de nuc sau hrean ( două căni pe zi), macerat din usturoi (o cană dimineaţa), leurdă, frunze de pătrunjel, ulei de mentă sau de ricin. În uz extern se pot aplica pe abdomen cataplasme cu frunze fierte de pelin.
În ceea ce privește regimul alimentar, dacă doriți să renunțați la fumat, este bine să evitați anumite produse care pot trezi dorința de fumat, precum ciocolata amăruie, cafeaua, berea, sucuri cu cofeină și alcooluri tari.
De asemenea, se vor evita alimentele care îngraşă (dulciuri, paste făinoase, pâine) şi se va face înlocuirea lor cu fructe, legume sau alte alimente sărace în calorii.
Și nu în ultimul rând, să nu uitați că cel mai important ingredient în lupta cu fumatul este VOINȚA!

Distribuie
post-img
Prev post

VREAU SA STII!

Next post

MIEREA, INGREDIENTUL FANTASTIC DIN COSMETICELE DE CALITATE

post-img