Clicky

5 REȚETE NATURISTE PENTRU DUREREA DE CĂLCÂI ȘI PINTENII CALCANEENI

Un pinten calcanean este o excrescență osoasă care se dezvoltă sub osul călcâiului, din spate spre interiorul piciorului.
Această afecțiune este cunoscută sub denumirea „ciocuri la călcâie”, iar durerile pe care le provoacă nu sunt de neglijat.
În cele ce urmează dorim să vă prezentăm mai multe tratamente naturiste, recomandate de Eugen Giurgiu în cartea „Tratamente naturiste în cosmetică”.
1.Băi de picioare în apă sărată. Pentru această afecțiune este bine să se facă baie caldă în apă în care s-a dizolvat cât mai multă sare. Se stă aproximativ 30 de minute, la o temperatură cât mai ridicată. De obicei, 14-30 de zile sunt suficiente pentru acest tratament.
2. Ardei iute. Se umple un borcan de 500 ml cu ardei iuți tăiați mărunt. Se umple apoi borcanul cu alcool alimentar de peste 80 de grade. Se lasă la macerat timp de 15 zile, după care se filtrează. Se toarnă pe un pansament câteva picături și se aplică local, după care se fixează cu un leucoplast peste noapte. Se menține toată noaptea, iar dimineața se spală. Tratamentul este de lungă durată, dar destul de eficient.
3. Hrean. Se rade rădăcina de hrean și se pune cu ajutorul unui pansament pe locul afectat. Se pune o șosetă și se lasă peste noapte. Se repetă în fiecare seară.
4. Nuci. Se iau doi pumni de coji de nuci și se fierb în doi litri de apă până când apa scade la jumătate. Se strecoară într-un lighean și se introduce piciorul cu probleme în apa caldă. Se menține timp de 30 de minute, având grijă să se mai completeze din când în când cu apă caldă. Se repeta cât timp este nevoie.

Distribuie
post-img
Prev post

ANOTIMPURILE CICLULUI MENSTRUAL

Next post

VREAU SA STII!

post-img