Clicky

5 REȚETE NATURISTE PENTRU CICATRIZAREA RĂNILOR

O rană deschisă este o leziune care implică o ruptură a unui țesut, cel mai adesea a pielii. Aproape toata lumea a avut o rană la un moment dat in viată.

Vindecarea rănilor deschise este un proces complex care presupune cicatrizarea și regenerarea țesutului care este lezat. Pentru a elimina riscul de infecție, rana trebuie îngrijită corespunzator. Cele mai multe răni deschise sunt minore și pot fi tratate acasă.

În farmacii există o multitudine de produse dezinfectate pentru piele și unguente cicatrizante.În plus față de acestea, vă prezentăm mai multe rețete naturiste recomandate de Victor Duță în cartea „Remedii și tratamente cu plante medicinale”.

Pentru cicatrizarea, tratarea și vindecarea rănilor sunt recomandate următoarele plante medicinale: gălbenele, pinul, sunătoarea, tătăreasa, stejarul, mușețelul, etc.

1.Ceai de gălbenele. Ceaiul se prepară din 2 linguri de flori de gălbenele opărite cu 250 ml de apă clocotită. Tratamentul constă în spălarea rănii și aplicarea compreselor.

2.Tratament cu tătăreasă. În tratament se va folosi maceratul la rece a 4-5 linguri de rădăcină mărunțită în 250 ml de apă timp de 8 pre. Cu același efect se pooate utiliza decontul preparat tot din 4-5 linguri de rădăcină mărunțită, fiartă în 250 ml de apă. Cu maceratul sau decontul se fac spălături locale și se pun comprese.

3.Tratament cu arnică. Arnica este o plantă medicinală cu acțiune antiiflamatoare și cicatrizantă. În tratamente se folosesc comprese cu tinctură diluată în proporție de 1/5 cu apă fiartă și răcită. Tinctură se prepară din 20 g de flori de arnic, macerate timp de 10 zile în 100 ml de alcool.

4. Ceai din scoarță de stejar. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de scoarță de stejar, bine mărunțită, fiartă 30 de minute în 250 ml de apă, la foc domol. Cu acest ceai se fac spălături ale rănii, băi locale și se pun comprese. Ceaiul este antiseptic, hemostatic și cicatrizant.

5. Tratarea juliturilor. La julitori se pot pune: suc de ceao, suc de lămâie, suc de țelină. Aceste sucuri au acțiuni cicatrizante.

Și nu uitați! Pentru o cicatrizare cât mai rapidă, să nu rupeți coaja (crusta) nou formată.

Distribuie
post-img
Prev post

ANXIETATEA SOCIALA - SORINA CRISTEA PSIHOLOG

Next post

9 plante care scad tensiunea arterială

post-img