Clicky

5 REMEDII NATURISTE CARE TE AJUTĂ SĂ SCAPI DE AFTE

Aftele reprezintă leziuni ale mucoasei bucale, caracterizate prin apariția de mici vezicule, la spargerea cărora rămân mici ulcerații destul de dureroase.

O alimentație din care lipsesc vitaminele, stresul, dar și unele boli infecțioase sunt cauze care determină apariția aftelor.

Pentru tratamentul aftelor, Victor Duță recomandă tratamente naturiste cu salvie, mușețel, salcie, morcov, lămâie, busuioc.

1.Tratament cu ceai de mușețel. Ceaiul se prepară din 2 lingurițe de mușețel, bine mărunțite, opărite cu 100 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute și apoi se strecoară. Cu acest ceai se fac tamponări ale zonei afectate și gargară.

2.Tratament cu lămâie. Se va tampona zona afectată cu suc de lămâie de 4-5 ori pe zi.

3.Tratamentul cu ceai de busuioc. Ceaiul se prepară din 2 lingurițe de flori de busuioc, bine mărunțite, opărite cu 250 ml de apă clocotită. Se lasă ceaiul la infuzat 15 minute. Cu acest ceai se tamponează zona cu afte și se face gargară.

4.Tratament cu ceai din frunze de morcov. Se prepară un decont din 20 g de frunze de morcov, mărunțite bine, în 1 l de apă, la foc domol. Cu acest ceai se face gargară din oră în oră.

5.Tratament cu decont de nalbă. Decontul se prepară din 50 g de rădăcină de nalbă bine mărunțită, fierte într-un litru de apă. Cu acest decont de face gargară de mai multe ori pe zi.

Distribuie
post-img
Prev post

GINSENG, PANACEU DE VIAȚĂ LUNGĂ

Next post

PELOIDELE SAU DESPRE NĂMOLURILE TERAPEUTICE - PRIMA PARTE

post-img