Clicky

5 REMEDII HOMEOPATE PENTRU DURERILE DE CAP

Durerea este modalitatea prin care o anumită parte a corpului ne comunică că suferă. Unii oameni acuză dureri de stomac, pe alții îi doare capul, în timp ce pentru anumite persoane durerea picioarelor este o mare provocare.

Dacă vorbim de durerea de cap, cel mai adesea aceasta reprezintă un mesaj privind existența unui anumit conflict emoțional, fie nevoia de odihnă sau de schimbare a dietei, explică dr. Ella Bradin, medic Medicină generală, competențe în homeopatie și acupunctură.

Potrivit acesteia, există mai multe remedii homeopate pentru durerea de cap, printre care:

1.Belladonna– dureri intense cu caracter pulsatil, agravate la lumină, zgomot, atingere, mirosuri puternice sau neobișnuite, mișcare; dureri cu debut și dispariție bruște; localizare tipică frontală, cu posibilitate de avansare către partea posterioară a capului; fața roșie sau fierbinte, uneori cu mâini și picioare reci; ameliorare în poziție sezând sau la presiune locală; agravare la urcare și coborâre, precum și după-amiaza.

2.Bryonia– durere stăruitoare, agravată la mișcare, chiar la cea mai mică mișcare a capului sau a ochilor; agravare la atingere ușoară, dar ameliorare la presiune fermă; durere accentuată dimineața, însoțită de greață, vomă sau constipație; pacient iritabil, dorește să fie lăsat în pace.

3.Pulsatilla– dureri ce debuteaza dupa mese bogate, grele, calde sau dupa înghețată; dureri asociate ciclului menstrual; pacientul dorește companie și consolare; ameliorare la mișcare foarte ușoară, mai ales în aer liber; localizare frontală sau unilaterală, eventual schimbătoare; ameliorare la presiune; agravare la suflat nasul.

4.Gelsemium– durere cu debut în partea posterioară a capului și progres către creștet sau frunte; precedată de diminuarea acuității vizuale sau alte simptome vizuale; senzație de bandă strânsă în jurul capului; predominant pe jumatatea dreaptă a capului; agravare la lumină, zgomot, mișcare; pacientul se simte obosit, greoi, apatic și dorește să fie lăsat singur, fără a fi iritabil.

5.Iris– dureri unilaterale, mai ales pe partea dreaptă; migrene cu repetare la intervale regulate de timp; precedate sau însoțite de simptome vizuale; ameliorare la mers în aer liber.

Atenție! Indicațiile remediilor de mai sus sunt prezentate exclusiv cu scop informativ și nu constituie o recomandare de administrare. Dozarea fiecărui remediu și schema de administrare se individualizează pe baza diagnosticului homeopat. Pentru stabilirea acestuia și recomandarea tratamentului adecvat este necesară prezentarea pentru consult la medicul homeopat.

Distribuie
post-img
Prev post

CUM NE ÎNGRIJIM BUZELE

Next post

TULBURAREA DE SOMN IN CAZUL COPIILOR CU AUTISM

post-img