Clicky

5 REGULI DE BAZĂ PENTRU UTILIZAREA PLANTELOR MEDICINALE

Utilizarea plantelor medicinale nu trebuie făcută la întâmplare, ci respectând anumite principii și sub îndrumarea unui specialist, căci altfel riscăm să facem rău organismului.

Indiferent că vorbim de ceaiuri, de tincturi sau de alifii, plantele medicinale, există o serie de reguli care trebuie respectate în administrarea plantelor medicinale.

Iată principalele reguli privind amestecarea și utilizarea plantelor medicinale, recomandate de Victor Duță:

1. Cantitățile de plante nu trebuie mărite în rețetele de ceaiuri, băi, etc, deoarece efectul lor nu va fi mai intens sau mai rapid în funcție de creșterea cantității de materie vegetală. În schimb, o cantitatea mai mare poate face rău pacientului.

2. Indicațiile privind cantitățile se referă la plante medicinale uscate, cumpărate de la farmacie sau de la magazinele de profil sau preparate acasă.

3. Plantele proaspete utilizate la prepararea ceaiurilor, băilor, etc au efecte terapeutice mai puternice decât cele uscate.

4. Infuzia înseamnă opărirea plantelor cu apă clocotită și apoi a se lăsa în repaus ceaiul 10-15 minute. La infuzie, ceaiul nu se fierbe.

5. Chiar și cantitățile de ceai administrate zilnic sunt strict recomandate, deoarece rinichii necesită doar 2-3 l de lichide pe zi. Consumul excesiv de ceaiuri trebuie evitat!

Distribuie
post-img
Prev post

PIELEA FEȚEI TALE ÎȚI VORBEȘTE! EPISODUL 2

Next post

ALERGIE LA ANTIBIOTIC SAU REACȚIE ADVERSĂ?

post-img