Clicky

5 NUCI ȘI SEMINȚE CARE NE AJUTA SA PIERDEM ÎN GREUTATE

Nucile și semințele sunt bogate în calorii, dar se dovedește că unele dintre ele conțin o mulțime de nutrienți care pot ajuta la arderea grăsimilor.

Nucile și semințele ar trebui consumate în mod regulat, deoarece contin nutrienți benefici și te pot ajuta să simți satietate mai mult timp datorită nivelului lor ridicat de proteine. Dacă le mănânci dimineața sau înainte de un antrenament, chiar te vor ajuta să slăbești.

Se recomanda consumul a circa 30 g de nuci si seminte pe zi, bogate in grasimi, care au nevoie de timp pentru a fi absorbite si digerate.

Iată cele mai importante 5 tipuri nuci și semințe pe care sa le incluzi în meniul tău dacă vrei să slăbești.

  1. Semințele de chia

Semințele de chia sunt considerate unul dintre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă. Conțin 42 g de carbohidrați la 100 g, ceea ce este destul de mult, dar majoritatea aceștor carbohidrați sunt fibre. Acest lucru face din semințele de chia un aliment cu conținut scăzut de carbohidrați nocivi, ideal pentru oricine urmează o dietă keto și una dintre cele mai bune surse de fibre din lume.

Conținutul ridicat de fibre din semințele de chia le permite să absoarbă de 11-12 ori greutatea lor în apă, transformându-se în jeleu și marindu-se în stomac. Iar asta va da satietate pe o perioada lunga de timp si va face sa slabiti.

  1. Migdalele

Migdalele sunt considerate unul dintre superalimentele naturii datorită conținutului lor ridicat de proteine, antioxidanți și grăsimi sănătoase ideale pentru inima. Migdalele sunt o sursă bună de grăsimi mononesaturate, despre care se spune că ne asigură sațietatea și pot ajuta la reducerea poftei de mâncare. Ele sunt, de asemenea, o sursă bună de un aminoacid numit L-arginina, care ajută la arderea grăsimilor.

Consumul de doar trei până la cinci migdale în fiecare zi accelerează metabolismul grăsimilor și promovează pierderea în greutate.

  1. Fisticul

Datorită gustului lor bun, uleios, fisticul poate crea dependență. Se spune că un fistic conține aproximativ trei calorii în comparație cu migdalele, care, de exemplu, conțin aproximativ 14 calorii fiecare.

Mai mult, potrivit unui studiu publicat în revista Nutrition, s-a dovedit că, in ciuda faptului ca sunt atat de calorice, semintele de fistic ard grăsimile.

  1. Nuca braziliană

Nucile braziliene vă pot accelera metabolismul datorită multor nutrienți diferiți, cum ar fi L-arginina, seleniul, tiamina și magneziul și, datorită acestor nutrienți, grăsimea poate fi arsa mai repede.

  1. Caju

Caju este o sursă excelentă de magneziu, iar magneziul permite organismului să absoarbă grăsimile și carbohidrații, ajutându-vă să slăbiți mai ușor.

La fel ca și alte nuci, acestea sunt, de asemenea, bogate în proteine, ceea ce reduce pofta de mâncare.

Distribuie
post-img
Prev post

RAPORT ÎNGRIJORĂTOR DESPRE OBEZITATE

Next post

ȘTII CĂ IUBIREA ÎȚI AJUTĂ SĂNĂTATEA?

post-img