Clicky

5 METODE PENTRU A GESTIONA RELAȚIA CU OAMENII TOXICI

Fiecare dintre noi a întâlnit la un moment dat în viață o persoană cu care ne-a fost dificil să relaționăm și care ne-a influențat în mod negativ.

Deși nu există o definiție exactă a noțiunii de „persoană toxică”, se pot identifica anumite caracteristice specifice acestui tip. Este vorba despre o persoană care încearcă cu orice preț să dețină controlul, să controleze ceea ce spui, chiar și ceea ce gândești și faci.

O persoană toxică nu acceptă că lucrurile pot fi și altfel decât le vede ea, astfel încât te critică de fiecare dată când opiniile tale nu rezonează cu ale ei.

După ce constientizezi că influența unei persoane din viața ta este toxică, notează Dr. Max.ro, trebuie să schimbi lucrurile.

Iată ce poți să faci:

1.Stabilirea unor limite. Interac­țiunea cu un om toxic, obișnuit să domine constant, poate să fie dificilă dacă nu stabilești limite ferme. În funcție de situație, fie îți impui limitele și păstrezi o relație echilibrată în care să te simți confortabil, fie alegi să te retragi din acea relație toxică care îți poate afecta sănăta­tea pe termen lung.

2.Păstrarea încrederii în sine. Unul dintre motivele pentru care o persoană rămâne blocată într-o relație toxică, este pentru că nu are suficientă încredere în ea sau în deciziile pe care le ia.

3. Suferința în tăcere nu este o soluție. Acumularea pe termen lung a emoțiilor negative (frustrări, temeri, tristețe, furie) va conduce implicit la apariția unor probleme de sănătate. Ține de tine să iei măsuri pentru a schimba această situație.

4. Analiza relației și a conse­cințelor pe termen lung. Ce te determină să rămâi într-o relație toxică? Gândul că te-ai implicat și ai investit atât de mult sau teama de a rămâne singur? Consecințele sunt cu implicații profesionale sau sunt la nivel personal? Există vreo șansă ca situația să se îmbu­nătățească?

5. Atitudinea potrivită. Nu poți schimba comportamentul unei persoane, însă poți schimba modul în care te raportezi la acea persoană și cum reacționezi tu.

Distribuie
post-img
Prev post

12 BENEFICII ALE SPANACULUI

Next post

MIGDALELE CRESC EFECTUL ANTRENAMENTELOR PENTRU PIERDEREA ÎN GREUTATE

post-img