Clicky

5 EMOȚII PRINCIPALE CARE CAUZEAZĂ BOLI

De cele mai multe ori, boala fizică reprezintă modul în care organismul ne atrage atenția cu privire la existența unei suferințe sufletești.
Această suferință este declanșată, la rândul său, de un anumit mod de gândire. Ascultând mesajul pe care vrea să ni-l transmită boala și eliminând tiparul de gândire declanșator, putem nu doar să ne vindecăm, ci și să evităm posibilele recidive, explică psihologul Laura Maria Cojocaru.
Principalele emoții care pot cauza boli în planul fizic sunt:
1. Frica- o îngrijorare simțită în legătură cu un pericol real sau imaginar.
Persoanele care simt frică sunt tensionate, lipsite de curaj deoarece simt vulnerabilitate interioară, sunt focalizate mai degrabă pe așteptările celorlalți decât ale lor, simt că nu se pot baza aproape pe nimeni și nimic.
Frica neprelucrată se manifestă la nivelul stomacului și al rinichilor, zona lombară, uneori și la nivelul gâtului dacă are legătură cu ceva ce vrem să spunem pentru că este important.
2. Neiertarea – apare ca o incapacitate de a merge mai departe, de a înțelege că oamenii sunt supuși greșelii.
Persoanele care nu iartă pe cei care le-au făcut rău, au în minte faptul că, dacă îi iartă este ca și cum le-ar accepta și încuraja comportamentul defectuos sau că răul produs nu se mai poate repara.
Neiertarea slăbeşte sistemul imunitar şi aduce boala în general în întregul organism și în mod particular, partea afectată este inima.
3.Furia – o încărcare emoțională spontană izvorâtă adesea dintr-un sentiment de neputință de a mai schimba ceva sau de a accepta o situație de viață.
Persoana se simte invadată de ceva sau cineva, se opune la anumite constrângeri venite de la o persoană sau situație, uneori se agață cu disperare de propriile convingeri, gândurile se amestecă, devin confuze.
Atunci când descărcarea emoțională este reprimată sau exagerată, furia se manifestă adesea în planul fizic la nivelul ficatului, în special dacă are legătură cu critica celorlalți, deoarece acest organ are rolul de a neutraliza. Se mai poate manifesta la nivelul capului, cefei și picioarelor dacă are legătură cu neacceptarea, la nivelul stomacului dacă are legătură cu neputința, la nivelul mijlocului (spate) dacă are legătură cu lipsa de flexibilitate sau poate declanșa chiar infecții în corp.
4. Nesiguranța – apare atunci când ne lipsesc certitudinile (real sau imaginar) sau când ne pierdem încrederea în capacitățiile noastre.
Persoanele nesigure pun totul sub semnul întrebării, rămân în tipare vechi de comportament și gândire pentru că au fost testate de alții, au o capacitate scăzută de discernământ și caută confirmări de la ceilalți pentru fiecare pas pe care-l fac.
Nesiguranța se manifestă în planul fizic la nivelul stomacului, genunchilor, gleznelor, coloanei vertebrale, umerilor, gâtului.
5. Rușinea- declanșată de credința legată că părerea celorlalți este decisivă pentru a fi validat ca om în toate aspectele vieții.
Cei care trăiesc sentimente de rușine simt că ceilalți îi judecă, că nu sunt suficient de buni, puternici, inteligenți, informați, etc. Prin această atitudine ei pun pur si simplu puterea lor interioară în mâinile celorlalți!
Rușinea afectează pielea, stomacul, picioarele, coloana vertebrală.

Distribuie
post-img
Prev post

BUNA DIMINEATA! O zi buna incepe cu o veste buna!

Next post

TULBURAREA OBSESIV-COMPULSIVĂ LA COPII ȘI ADOLESCENȚI

post-img