Clicky

5 BENEFICIILE ALE MERISOARELOR

Merișoarele sunt un superaliment, pline de vitamine și antioxidanți. Poate ajuta la îmbunătățirea activității inimii și a vaselor sangvine, precum și la prevenirea dezvoltării infecțiilor tractului urinar.

Merișoarele sunt rareori consumate crude, deoarece au un gust destul de specific amar-acrișor. Cel mai adesea, din el se fac sucuri și băuturi din fructe. De asemenea, puteți face gemuri din aceste fructe de pădure, se pot adăuga în deserturi, cheesecakes, si chiar in preparate din carne. Acest arbust veșnic verde crește în mlaștini. Planta are frunze mici de culoare verde închis, flori roz și fructe alungite roșu închis.

Merișoarele sunt aproape 90% apă, precum și carbohidrați și fibre, iar 100 g conțin 4 g zahăr.

Cei care preferă să facă din ele suc, ar trebui să aibă în vedere că acesta va conține de patru ori mai mult zahăr.

Beneficiile merisoarelor

Deoarece există multe elemente utile în compoziția merisoarelor, acestea contribuie la sănătatea tractului urinar, a inimii și a vaselor de sânge. În plus, fructele pot ajuta la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.

  1. Merisoarele conțin vitamine

O jumătate de pahar de merișoare tocate conține calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, vitamina C, vitamina E, vitamina K si acid folic. Merișoarele sunt o sursă bună de vitamina C.

Merisoarele sunt un puternic antioxidant natural. Vitamina C din compozitia lor poate îmbunătăți absorbția fierului, poate stimula sistemul imunitar și poate sprijini producția de colagen pentru vindecarea rănilor. Merișoarele conțin, de asemenea, o serie de vitamine B vitale, mangan, cupru și vitamine E, K1 și antioxidanți.

2. Conțin compuși benefici

Merișoarele sunt bogate în compuși vegetali benefici și antioxidanți. Quercetina ajută la reducerea riscului apariției unui număr mare de boli. Miricetina are un efect antioxidant asupra organismului. Datorită cianidinei și peonidinei, merișoarele au o culoare strălucitoare. Acid ursolic poate ajuta la prevenirea diferitelor inflamații. Proantocianidine de tip A sunt polifenoli care contribuie la lupta eficientă împotriva infecțiilor tractului urinar.

3. Previn dezvoltarea infectiilor urinare

Merișoarele pot ajuta la reducerea riscului de infectii ale tractului urinar datorită conținutului lor de proantocianidine de tip A. Ele împiedică E. coli, agentul cauzator al infectiilor, să se atașeze de mucoasa vezicii urinare și a tractului urinar.

Consumul de merișoare poate reduce riscul de a dezvolta aceste boli la copii și adulți. Dar pentru tratarea infectiei in sine, merisoarele nu sunt potrivite și chiar ineficiente. Prin urmare, ar trebui să consultați un specialist.

4. Sănătatea inimii

Polifenolii găsiți în merișoare pot reduce riscul de boli cardiovasculare. Adăugarea de merișoare in dietă poate ajuta o persoană să gestioneze mai mulți factori de risc cardiovascular. Acestea includ tensiunea arterială sistolică. De asemenea, s-a descoperit că suplimentarea cu merișor regleaza zahărului din sânge, ajută la reducerea indicelui de masă corporală (IMC) și la îmbunătățirea nivelurilor de lipoproteine ​​de înaltă densitate (HDL).

Consumul zilnic de merișoare poate îmbunătăți, semnele chimice de inflamație și a crescut nivelul de lipoproteine ​​cu densitate mare.

5. Contribuie la sănătatea bucala

Proantocianidinele pot contribui la sănătatea orală. Acestea împiedică atașarea bacteriilor la suprafața dinților. Fructele promovează, de asemenea, sănătatea gingiilor.

Contraindicatiile merisoarelor

Merișoarele pot fi considerate sigure atunci când sunt consumate cu moderație. Dar dacă mănânci în exces, pot provoca efecte secundare nedorite și pot afecta negativ digestia. De asemenea, cei care au o predispoziție la formarea de pietre la rinichi ar trebui să aiba grija cand mananca merisoare. Ele contine oxalati, care cresc riscul de pietre la rinichi.

Merisoarele nu sunt recomandate in gastrită cu aciditate ridicată.

Distribuie
post-img
Prev post

CE ESTE MEZOTERAPIA ȘI CUM NE AJUTĂ?

Next post

STII CA ESTE PARFUMATA, DAR CE ALTCEVA MAI STII DESPRE EA?

post-img