Clicky

5 BENEFICII ALE CITITULUI

Pentru mulți dintre noi, cititul este o metodă de evadare din stresul zilnic, însă medicii spun că cititul are numeroase beneficii pentru sănătatea noastră.

Cum în 15 februarie a fost Ziua Lecturii, ne-am gândit să trecem în revistă principalele beneficii ale cititului, care să ne convingă de ce este bine să citim.

Cititul are un rol extraordinar în viața noastră, de la dezvoltarea activității cerebrale, până la îmbogățirea limbajului sau stimularea memoriei.

1.Cititul stimulează activitatea cerebrală. Încă de la cele mai fragede vârste, cititul ajută la dezvoltarea creierului și la stimularea creativității. Acest lucru este valabil chiar și în cazul copiilor mici, care nu știu să citească, dar cărora părinții le citesc zi de zi.

De asemenea, un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Chicago a arătat că cititul și alte activități care stimulează funcțiile mintale pot încetini evoluția demenței.

2. Lectura reduce stresul. O carte bună este o soluție extraordinară pentru te detașa la finalul unei zile obositoare. Pentru mulți oameni, lectura reprezintă o cale eficientă și plăcută pentru a scăpa de stres.

3. Cititul stimulează memoria. Studiile au demonstrat că oamenii care citesc și scriu zilnic au o memorie mai bună, comparativ cu cei care nu au aceste activități.

4. Ajută concentrarea. Lectura stimulează zonele cerebrale responsabile de concentrare, astfel încât ele sunt menținute în formă, iar capacitatea de concentrare este permanent îmbunătățită.

5. Cititul te ajută să adormi mai ușor și chiar să ai un somn mai odihnitor, dacă citești câteva pagini înainte de ora de culcare.

Distribuie
post-img
Prev post

DEPENDENȚA DE SPRAY-URILE NAZALE

Next post

AFLĂ ACUM DIFERENȚELE ÎNTRE PSIHOLOG SI PSIHIATRU

post-img