Clicky

5 ALIMENTE GRASE CARE TE POT AJUTA SA SLABESTI

Știm cu toții că alimentele grase sunt mai bogate în calorii și asociem alimentația din curele de slabire exclusiv cu pieptul de pui pe gratar, fiert, fără un gram de ulei.

În căutarea alimentelor fără grăsimi, uităm că vrem să slăbim nu doar pentru o vacanta la mare, ci pentru viață cat mai lunga si mai sanatoasa. Prin urmare, această abordare a alimentelor cu greu poate fi numită corectă. Poti consuma si alimente grase. Iar unele dintre ele chiar te ajută în procesul de pierdere în greutate. Sa vedem care sunt acestea:

1. Uleiul MCT

Este un produs pe bază de ulei de palmier sau de nucă de cocos, care constă din trigliceride cu lanț mediu. Acesta este mult mai rapid absorbit de organism decât alte uleiuri și dă instantaneu o senzație de sațietate. În plus, favorizează creșterea microflorei sănătoase în intestine, îmbunătățește imunitatea și reduce nivelul de colesterol „rău”. În plus, nu are miros și gust, ceea ce vă permite să îl adăugați în salate și să gătiți pe el. Toți acești factori duc, desigur, la pierderea de centimetri nedoriți în talie.

2. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos conține și el acizi grași cu lanț mediu. Acest tip de ulei crește consumul de energie după mese, ajută la arderea caloriilor consumate, reduce cantitatea de grăsime viscerală. Interesant este si faptul ca are efect antibacterian si este folosit ca apa de gura.

Puteți să prăjiți, să coaceți și chiar să îl adăugați în cafea.

3. Avocado

Acest fruct unic constă din 77% grăsime și este destul de bogat în calorii. Cu toate acestea, consumul lui ajuta într-un mod pozitiv în curere de slăbire. Asta pentru ca, după ce consumi avocado, senzația de sațietate durează până la 5 ore!

Mai mult, ajută la combaterea diferitelor inflamații și scade semnificativ nivelul colesterolului – cercetătorii au demonstrat că doar o săptămână de dietă pe baza de avocado, a scăzut colesterolul la 100% dintre subiecți.

De asemenea, acest fruct este bun pentru funcționarea creierului. Mâncând doar 1 fruct pe zi timp de șase luni, prin creșterea luteinei din sânge cu 25%, îți poți îmbunătăți toate funcțiile cognitive: atenție, memorie, capacitatea de învățare și eficiența în rezolvarea problemelor.

4. Ouăle

Foarte des, persoanele care țin dietă privesc cu groază la ouă, deoarece acestea conțin un procent mare de grăsime, iar un ou reprezintă 71% din necesarul zilnic de colesterol.

Cu toate acestea, majoritatea studiilor au arătat că daca vom consuma acest produs, el nu va avea un efect negativ asupra sănătății decat dacă nu avem tendință de ateroscleroză.

Principalul avantaj al ouălor este că ele conțin foarte multe proteine, un macronutrient care oferă o senzație prelungită de sațietate și ajută la menținerea unei greutăți sănătoase.

5. Nucile

Nucile au o proprietate cu adevărat magică pentru slăbire – reduc pofta de mâncare! De asemenea, stimulează zona creierului care este responsabilă de rezistența tentațiilor, așa că atunci când mănânci nuci, poți să refuzi si cele mai apetisante prăjituri ale bunicii.

Nucile sunt bogate în acizi grași Omega-3 și antioxidanți, care promovează creșterea bacteriilor benefice în intestin și reduc riscul bolilor cardiovasculare.

Distribuie
post-img
Prev post

DE CE FRUCTELE DE PADURE SUNT BOMBE CU ANTIOXIDANTI?

Next post

FUNCȚIONAREA CREIERULUI, INFLUENȚATĂ DE ANOTIMPURI

post-img