Clicky

5 ALIMENTE CARE REDUC INFLAMAȚIA DIN ORGANISM

Inflamația este un mecanism prin care organismul luptă împotriva bolilor, fiind un răspuns imun la infecții, iritații sau leziuni. Stresul de zi cu zi, alimentația mai puțin sănătoasă. nivelul scăzut de mișcare sunt factori care amplifică riscul de inflamații.

Pe de altă parte, multe dintre afecțiunile cu care ne confruntăm ar putea deveni o amintire dacă am introduce în meniul zilnic alimente sănătoase, acestă teorie fiind valabilă și în cazul inflamațiilor.

Iată doar cinci alimente care ajută la reducerea inflamațiilor din organism:

1.Fructe de pădure. Sunt pline de fibre, vitamine și minerale. Conțin antioxidanți numiți antociani, compuși au efecte antiinflamatorii care pot reduce riscul de îmbolnăvire.

2. Pește gras. Este o sursă excelentă de proteine și de acizi grași omega-3, precum și de acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA). EPA și DHA ajută la reducerea inflamației, care altfel poate duce la sindrom metabolic, boli de inimă, diabet și boli de rinichi. Organismul metabolizează acești acizi grași în compuși numiți resolvine și protectine, care au efecte antiinflamatorii, notează Adevărul.

3. Broccoli este o legumă extrem de nutritivă, la fel ca varza de Bruxelles și conopida. Cercetările au arătat că consumul acestor legume este asociat cu o scădere a riscului de boli de inimă și de cancer. Acest lucru poate fi legat de efectele antiinflamatorii ale antioxidanților pe care le conțin.

4. Avocado. Conține potasiu, magneziu, fibre și grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă. De asemenea, conține carotenoizi și tocoferoli, care sunt legați de un risc redus de cancer. În plus, un compus din avocado poate reduce inflamația în celulele pielii nou formate.

5. Ceaiul verde. Cercetările au descoperit că consumul acestuia este asociat cu un risc redus de boli de inimă, cancer, boala Alzheimer, obezitate și alte afecțiuni. Multe dintre beneficiile sale se datorează proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii.

Atenție! Acest articol are rol de informare și nu înlocuiește un control medical.

Distribuie
post-img
Prev post

CUM SĂ SCAPI DE POFTA DE ZAHĂR ÎN DOAR CINCI ZILE

Next post

CE ESTE SINDROMUL VEDERII COMPUTERIZATE?

post-img