Clicky

4 MĂȘTI COSMETICE CU ALBUȘ ȘI GĂLBENUȘ DE OU

Pentru a avea întotdeauna un ten luminos și sănătos, trebuie să ne facem timp pentru a respecta un ritual de îngrijire zi de zi.

Acest lucru înseamnă în primul rând un obraz bine demachiat și spălat. Pentru a ne ajuta tenul putem să folosim produse cosmetice din comerț, fie să preparăm acasă măști naturale, care în majoritatea cazurilor sunt extraordinar de eficiente.

Un exemplu de măști cosmetice ușor de realizat acasă sunt cele pe bază de ou. Oul se poate folosi întreg sau doar albușul ori numai gălbenușul.

Albușul este indicat pentru tenurile grase, peste care se poate adăuga o jumătate de linguriță de suc din lămâie. În cazul tenurilor uscate se mai pot adăuga sucuri de fructe, zeamă de lămâie sau de portocală, caolin, amidon sau argilă, explică Eugen Giurgiu.

Măști din albuș:

Sunt utile pentru redarea fermității pielii, fiind recomandate pentru pielea normală sau grasă și, în special, pentru tenul cu porii dilatați.

1.Se bate albușul spumă, se adaugă suc de portocale sau alte citrice și se aplică pe față. În cazul tenurilor îmbătrânite se adaugă lăptișor de matcă.

2.Albușul de ou bătut spumă tare se amestecă cu 4 linguri de iaurt, o lingură de miere îmbogățită cu propolis sau polen și două linguri de tărâțe de grâu. Când pasta s-a omogenizat, se întinde pe față și se lasă să acționeze jumătate de oră. Pe urmă se clătește bine cu apă.

Măști din gălbenuș:

1.Se amestecă un gălbenuș cu o lingură de ulei, o lingură de miere de albină și o linguriță de suc de lămâie. Este o mască hrănitoare care conține multe vitamine și care reface pielea. Femeile care au pielea îmbătrânită și pătată pot adăuga o linguriță de suc obținut din frunze de pătrunjel. Se menține pe față 20 de minute, apoi se îndepărtează cu apă caldă. Pentru revigorare, se poate clăti în final cu apă rece.

1.Se amestecă un gălbenuș de ou cu o lingură de dovlecel ras și o linguriță de miere. Se aplică pe față și pe gât. După circa 10 minute trebuie îndepărtată cu comprese din tifon îmbibate în apă caldă. Această mască este potrivită pentru tenul uscat.

Distribuie
post-img
Prev post

VÂSCUL, „CREANGA DE AUR” CARE CALMEAZĂ INIMA AGITATĂ

Next post

DE CE SUNT RECOMANDATE EXERCIȚIILE KEGEL?

post-img