Clicky

4 LUCRURI IMPORTANTE DESPRE CIUPERCA UNGHIILOR

Infecția fungică a unghiilor, sau omicoza, este o boală cronică a mâinilor și picioarelor, foarte frecventă în zilele noastre, care afectează aproximativ o cincime dintre persoanele cu vârsta peste 60 de ani. Insa, in ultimii ani, tot mai multe persoane tinere au inceput sa se confrunte cu aceasta problema.
Iar daca vreti sa va convingeti, nu trebuie decat sa aruncati o privire vara, in mijloacele de transport, la unghiile calatorilor. Veti observa o proportie de 30%-40% dintre persoanele tinere care sufera de micoze.
Cel mai adesea, o infecție fungică începe la degetul mare sau la degetul mic. În primul rând, aspectul unghiei se schimbă. Dobândește o culoare galben pal, apar dungi, placa se întărește, suprafața devine neuniformă, unghia se sfărâmă.
4 lucruri importante despre micoze
Ciuperca unghiilor nu doare. Este doar inestetica, unghia se ingroasa, devine casanta, este greu de taiat si chiar poti fi refuzat la saloanele de pedichiura.
Ciuperca unghiilor nu pune viața în pericol, cu toate acestea, este o infecție gravă care afectează semnificativ calitatea vieții pacientului și aspectul estetic al unghiilor. Mulți îl consideră un defect pur cosmetic și nu acordă importanța cuvenită nici prevenției, nici tratamentului.
Ciuperca unghiilor nu se vindecă repede. Dacă riscurile de reinfectare nu sunt eliminate, totul se poate relua. Prin urmare, este foarte important ca pacientul însuși să ia parte la proces, urmând cu strictețe instrucțiunile medicului și respectând igiena.
Ciuperca este contagioasă și se poate contracta cu ușurință purtând pantofii altcuiva, mergând desculț în piscină, sală de sport sau duș. Ciuperca netratată se răspândește treptat la alte unghii și piele.
Un pacient care nu-si tratează ciuperca unghiilor pune în pericol sănătatea altor persoane, în special a celor dragi cu care împarte un spațiu comun de locuit. Fără tratament, ciuperca unghiei nu va dispărea de la sine, așa că, dacă există o suspiciune de boală, trebuie să mergeți la un dermatolog pentru a evalua deteriorarea unghiei și pentru a alege cea mai potrivită terapie.
Medicul dermatolog, după consultație și diagnostic de laborator, stabilește tipul de terapie sau o combinație de tratament. În vindecarea micozei, se folosesc remedii locale – lichide, lacuri, medicamente, laser. Dar, uneori trebuie să recurgeți la intervenție chirurgicală și să îndepărtați placa unghiei, parțial sau complet.

Distribuie
post-img
Prev post

VREAU SA STII!

Next post

CE TREBUIE SĂ FACEM DACA NE TROSNESC ARTICULAȚIILE?

post-img