Clicky

3 REȚETE NATURISTE PENTRU MÂINI TRANSPIRATE

Transpirația excesivă a mâinilor nu este neapărat îngrijorătoare, cât deranjantă și de natură să afecteze viața socială a unei persoane, mai ales în situații mai deosebite cum este, de exemplu, susținerea unui interviu.

Pentru combaterea transpirației mâinilor există mai multe remedii naturiste, fiind folosite plante precum anin, cerențel, crețișoară, nuc, salvie. Vă oferim trei rețete naturiste recomandate de Eugen Giurgiu pentru combaterea transpirației:

1.Anin. Două lingurițe de coajă mărunțită se pun în 250 ml de apă, se fierb 10 minute, apoi se strecoară. Se pune acest lichid într-un bol și se țin mâinile timp de 10-15 minute. Se scot și se lasă să se usuce fără a fi șterse. Ajută la diminuarea secrețiilor deoarece conține mult tain, care este astringent și stânge porii.

2.Nuc. Două lingurițe de frunze mărunțite se pun în 250 ml de apă, se fierb 20 de minute și apoi se strecoară. Acest lichid se toarnă într-un bol în care se țin mâinile timp de 10 minute, cu scopul de a diminua transpirația.

3.Cerențel. Două lingurițe de plantă mărunțită se pun în 250 ml de apă clocotită. Se acoperă 15 minute și apoi se strecoară. Se țin mâinile în această soluție timp de 10-15 minute, apoi se lasă să se usuce fără să se șteargă.

De asemenea, tamponările cu diferite tincturi sau chiar cu suc de lămâie sunt utile pentru că astupă porii și diminuează transpirația.

Distribuie
post-img
Prev post

MIERCURI, ZIUA ÎN CARE TOTUL ESTE AȘA CUM VREI!

Next post

ATENȚIE LA INFECȚIA CU SALMONELLA!

post-img