Clicky

3 REȚETE CU PEȘTE PENTRU BUNA VESTIRE

Sâmbătă, 25 martie, este Buna Vestire, în această zi fiind obiceiul să se mănânce pește.

Pentru aceasta, ne-am gândit să vă oferim trei rețete cu pește, pe care puteți să le încercați, însă nu înainte de a menționa că peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente. Cu ani în urmă, chiar era promovat sloganul „nicio masa fără pește”.

Peștele are un conținut bogat în protein și vitamina D. În plus, peștele este una dintre cele mai bogate surse de acizi grași Omega 3, importanți pentru organism și pentru creier. Așadar peștele reduce riscul de atac vascular cerebral, încetinește declinul cognitiv, protejează vederea și îmbunătățește somnul.

Acum, iată rețetele promise:

1.Crap la cuptor, după rețeta Sandei Marin:

Ingrediente: un crap de 1,5 kg, 3 linguri de ulei, 1 pahar de vin alb, 3 cepe, 2 căței de usturoi, 2 foi de dafin, 5 boabe de piper, o lingură de bulion de roșii, sare.

Cum se face: Se curăță crapul, se sărează și se lasă deoparte cel puțin un sfert de oră. Pe urmă, se așează într-o cratiță lungă și se pune ceapa tăiată felii subțiri, usturoiul, vinul alb, uleiul, foile de dafin, piperul, bulionul și sarea. Se unge bine crapul cu ulei, se dă la cuptor și se lasă cam o oră și jumătate. Se unge din când în când cu sosul din cratiță. Dacă scade prea mult înainte de a fi peștele gata, se mai pune puțină apă.

2.Păstrăv la grătar

Ingrediente: 1,5 kg de păstrăvi, o lingură de ulei, sare, lămâie

Cum se face: Se curăță păstrăvii, se spală, se usucă și se sărează. Se ung cu ulei se învelesc în hârtie de copt și se pun pe grătat. Când sunt gata, se scot din hârtie. Se servesc cu lămâie.

3.Somon la cuptor

Ingrediente: 750 g de pește, 4 linguri de ulei de măsline, 3 linguri suc de lămâie, o crenguță de rozmarin, o legătură de pătrunjel verde, sare și piper.

Cum se face:

Peștele se curăță și se spală și se pune într-un vas termorezistent. Se stropește cu ulei de măsline și suc de lămâie, se contimentează cu sare și piper, apoi se adaugă rozmarinul. Se acoperă cu o folie de aluminiu și se introduce la cuptor pentru 20 de minute. Pe urmă scoatem folia și îl mai lăsăm 5-7 minute să se mai rumenească puțin la cuptor.

Distribuie
post-img
Prev post

HAMEIUL, INGREDIENTUL TERAPEUTIC DIN BERE

Next post

TINCTURĂ DE BRÂNCA-URSULUI

post-img