Clicky

3 MODURI UȘOARE DE A ÎMBUNĂTĂȚI MEMORIA ȘI CONCENTRAREA

Uneori, mai ales la o vârstă mai înaintată, avem lacune de memorie și o anumită tulburare a gândirii. Aceste fenomene pot fi cauzate de motive serioase, dar de multe ori este doar un semn că trebuie să „măturați pânzele de păianjen” și să faceți câteva exerciții pentru sănătatea creierului.

Va enumerăm trei strategii bazate pe dovezi pentru a vă îmbunătăți memoria și concentrarea. Aceste sfaturi sunt nu doar utile, ci și destul de spirituale. Urmând aceste instrucțiuni, vă puteți îmbunătăți sănătatea creierului și vă puteți distra.

  1. Jucati Solitaire sau alt joc de societate

Petreceți timp jucând jocurile preferate de cărți sau jocuri de societate, dandu-vă pasente sau rezolvand un puzzle.

Cercetările în neuroștiințe arată că adoptarea unui stil de viață activ din punct de vedere cognitiv, în care te angajezi în activități care încurajează gândirea activă, poate ajuta la întârzierea apariției demenței. O analiză separată în neuroștiință a constatat, de asemenea, că activitatea mentală distractivă este asociată cu un risc mai scăzut de apariție a bolii Alzheimer și a altor forme de declin cognitiv. Puteti, de asemenea, rezolva integrame sau Sudoku, rebus sau dezlega cuvinte incrucisate.

  1. Beti ceai cu scortisoara

Ceaiul nu este doar o băutură delicioasă, este și foarte sănătoasă. Conform unui studiu, consumul regulat de ceai a fost asociat cu un risc mai scăzut de tulburări neurocognitive.

În special, ceaiul negru conține cofeină și aminoacidul L-teanină, care îmbunătățesc vigilența și concentrarea. Pentru a da ceaiului negru un plus de energie, adăugați un vârf de scorțișoară în băutură. Un studiu publicat în Journal of Neuroimmune Pharmacology a constatat că șoarecii care au mâncat scorțișoară au mai multe șanse să arate abilități bune de învățare.

Pentru a vă bucura de beneficiile ceaiului negru și scorțișoară, înmuiați un pliculeț de ceai negru timp de cinci minute. Aruncați plicul de ceai, apoi adăugați un sfert de linguriță de scortisoara.

  1. Consumati mere

S-a constatat că fitonutrienții din mere au stimulat neuronii responsabili cu stocarea de noi amintiri. Un studiu care a implicat 921 de persoane, publicat în revista Neurology, a constatat, de asemenea, că flavanolii (compușii vegetali) din fructe sunt asociați cu un risc mai scăzut de Alzheimer și demență. Sfat bonus: atunci când mănânci un măr, asigură-te că mănânci coaja. Coaja conține quercetină, un antioxidant care poate proteja sănătatea creierului.

Distribuie
post-img
Prev post

Bolile legate de stilul de viață, responsabile de circa 80% dintre decesele înregistrate în Europa

Next post

CREMA CU ULEI DE LAVANDA

post-img