Clicky

3 CEAIURI PENTRU ICTER

Icterul, cunoscut sub denumirea populară de gălbinare, reprezintă o îngălbenire a pielii și a albului ochilor, care se întâmplă atunci când organismul nu mai procesează corect bilirubina.

Icterul semnalează o disfuncție a ficatului sau obstrucția căilor biliare. Când ficatul nu funcționează corespunzator, în sânge începe să se acumuleze un deșeu numit bilirubina, un pigment biliar de culoare galben-portocalie.

Plantele medicinale recomandate de Victor Duță ca remedii pentru icter sunt rostopasca, măcrișul-iepurelui și păpădia.

1.Ceai de rostopască

Ceaiul se prepară din 0,5 linguriță de plantă mărunțită, opărită cu 250 ml de apă clocotită. Ceaiul se bea în cursul unei zile. Rostopasca reprezintă un stimulent al funcției hepatice.

2.Tratament cu ceai din măcrișul-iepurelui

Se prepară dintr-o linguriță de frunze proaspete de plantă mărunțită, opărită cu 500 ml de apă clocotită. Se lasă ceaiul la infuzat 5-10 minute. Se beau 2 căni pe zi. Tratamentul se poate realiza și cu suc proaspăt de măcrișul- iepurelui. Se iau 3-5 picături de suc/oră, diluat cu apă sau cu ceai din plante medicinale. Este un remediu indicat pentru tratarea ficatului.

3. Tratament cu păpădie. Se recomandă salata de păpădie preparată din frunze fragede ale plantei. Cura este de 14 zile. Infuzia se prepară din frunzele și florile plantei, iar decontul din rădăcinile păpădiei. La o cană de ceai se iau 1-2 lingurțe de plantă și se opăresc sau se fierb cu 250 m de apă.

Atentie! Aceste informații au scop informativ și nu înlocuiesc consultația de specialitate!

Distribuie
post-img
Prev post

SUCUL DE MORCOVI, CAMPIONUL VITAMINEI A

Next post

CUM SĂ NU TE ÎNGRAȘI DUPĂ CE TE LAȘI DE FUMAT

post-img