Clicky

3 CEAIURI DE FOLOS ÎN CIROZA HEPATICĂ

Ciroza hepatică reprezintă scleroza ficatului, instalată după inflamația lui cronică, prin distrugerea unei porțiuni din celulele active și prin înlocuirea acestora cu țesut fibros.

O persoană care suferă de ciroză hepatică nu are poftă de mâncare, suferă de grețuri și balonare, iar în timp se poate confrunta cu sângerări la nivelul nasului și al gingiilor.

Dincolo de tratamentul medicamentos, ceaiurile sunt de folos în ameliorarea acestei boli. Victor Duță recomandă ceaiurile din anghinare, rostopască și cătină.

1.Tratamentul cu ceaiul de anghinare. Ceaiul se prepară din două lingurițe de anghinare, bine mărunțite, opărite cu 250 ml de apă clocotită. Ceaiul se va infuza 20-30 de minute. Se bea fracționat de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. După 10 zile de tratament, se va crește cantitatea de anghinare în infuzie la 2 linguri de plante, iar după alte 10 zile se va ajunge la 2,5 linguri de anghinare. Cura cu acest ceai durează 30 de zile, iar după o pauză de o lună ea se va relua. Ceaiul de anghinare este depurativ și stimulează celulele hepatice.

2. Ceaiul de rostopască. Ceaiul se prepară din 1-2 lingurițe de rostopască, opărite cu 250 ml de apă clocotită. Se ia o lingură din acest ceai la 3 ore. Rostopasca are calitatea de a stimula funcția hepatică și calmează colicile hepatice.

3. Tratamentul cu ceaiul de cătină albă. Ceaiul se prepară din 2 linguri de fructe bine zdrobite, opărite cu 500 ml de apă clocotită. Se va infuza 60 de minute. Ceaiul astfel preparat se bea în cursul unei zile. Este vitamizant și un excelent depurativ.

De asemenea, în tratarea cirozei hepatice, un rol important îl au alimentele. Se recomandă legumele (varză, morcov, urzică, ridichi, salată verde, etc), fructe (pepene verde, prune, vișine, cireșe, struguri). În tratamente, mai sunt recomandate și sucurile de legume și fructe.

Nu uitați! Informațiile din acest articol nu înlocuiesc un consult medical!

Distribuie
post-img
Prev post

CUM TE AJUTĂ CULOAREA PREFERATĂ?

Next post

12 BENEFICII ALE SPANACULUI

post-img