
- 0 Comentarii
- CampionInSanatate
16 ALIMENTE CARE REDUC BALONAREA SI 8 CARE O CAUZEAZA
Balonarea este absolut normală și comună. Există o serie de factori care contribuie la balonare, inclusiv consumul prea rapid de alimente și sângerarea menstruală.
Dar unele alimente conțin o mulțime de carbohidrați, contribuind adesea la excesul de gaze care provoacă senzația de strâmtorare a stomacului.
Și dacă aveți afecțiuni precum sindromul colonului iritabil (IBS), boala celiacă și creșterea excesivă a bacteriilor intestinale subțiri (SIBO) sau aveți intoleranță la gluten sau lactoză non-celiacă, atunci acele alimente vă pot agrava și mai mult sistemul digestiv.
O altă moleculă pe care unele corpuri nu o pot digera este glutenul, o proteină pe care enzimele din corpul nostru nu o pot digera în totalitate. De asemenea, alimentele care conțin multe fibre, cum ar fi fasolea și broccoli, pot provoca, de asemenea, exces de gaze.
Dacă vă simțiți inconfortabil, umflat după mese, ar fi cazul să vă uitați la tipurile de alimente pe care le consumați. Alimentele care provoacă balonare includ:
Broccoli, varză și varză
Leguminoase
Lactat
Merele
Alimente sarate
Ceapa si usturoiul
Pepene
Grâu
Alimentele care nu provoacă balonare includ:
Castraveți
Sparanghel
Țelină
Morcovi și dovlecei spaghetti
Pui și pește
Banane
Papaya
Ananas
Afine, struguri, zmeură și căpșuni
Iaurt cu probiotice
Kombucha și chefir
Semințe de fenicul
Ghimbir
Mentă și mușețel
Curcumă
Scorţişoară
Acestea sunt cele 16 alimente pe care ar trebui să le consumați pentru a reduce balonarea și gazele inconfortabile, precum și cele opt alimente pe care ar trebui să le evitați.
SURSA: health.com