Clicky

12 ALIMENTE PERFECTE PENTRU UN PAR SANATOS

Nu este un secret pentru nimeni că frumusețea și sănătatea părului tău depind de stilul de viață pe care îl duci și de felul în care mănânci. Nutriția corectă este importantă atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe. Densitatea și strălucirea părului nostru depind, de asemenea, în mare măsură de ceea ce mâncăm la micul dejun, prânz și cină.

Am alcătuit o listă cu cele mai bune produse pentru părul tău.

12 alimente sanatoase pentru par:

 1. Ouăle

Ouăle sunt bogate în vitamina D. Acest lucru le face un stimulent puternic pentru creșterea și densitatea părului.

 1. Uleiul de rozmarin

Uleiul de rozmarin poate fi folosit pentru creșterea părului. Poate fi folosit la gătit sau poate fi aplicat și direct pe păr.

 1. Avocado

Avocado este bogat în acizi grași benefici. Acest lucru îl face foarte util pentru corp și păr. Conținutul scăzut de grăsimi duce la rărirea părului, astfel încât acizii grași esențiali de avocado sunt foarte importanți. De asemenea, el conține antioxidanți care protejează părul.

 1. Mandarinele

Mandarinele conțin vitamina C în cantități mari, care favorizează creșterea părului. Vitamina C este necesară organismului pentru a crea colagen. Colagenul este o proteină care este elementul de bază al părului. Mandarinele sunt, de asemenea, bogate în vitamina B12, care încetinește albirea părului.

 1. Ciuperca Shiitake

Cuprul este un element important în creșterea părului. Cu toate acestea, consumul cantității zilnice necesare poate fi o problemă. Dar, dacă începi să mănânci ciuperci shiitake, poți face față acestei sarcini. Studiile arată că shiitake conține 145% din necesarul zilnic de cupru.

 1. Somonul

Acest pește este bogat în acizi Omega-3, ceea ce îl face un instrument neprețuit pentru stimularea creșterii părului. Cercetarile si practica dermatologica au aratat ca femeile care au mancat acest peste au avut parul mai sanatos. De asemenea, s-a raportat că Omega-3 are un efect antiinflamator, care încetinește căderea părului.

 1. Migdalele

Migdalele conțin mai mulți nutrienți benefici, dar prezența in componenta lor a vitaminei E este deosebit de importantă pentru creșterea părului. Studiile au arătat că aportul zilnic al vitaminei ajuta semnificativ la creșterea părului.

 1. Afinele

Corpul uman este supus stresului oxidativ. Acest lucru are un efect negativ asupra organismului, dintre care unul este îmbătrânirea rapidă a părului. Afinele au proprietăți antioxidante puternice. Acest lucru îl face foarte eficient în prevenirea albirii și căderii părului.

 1. Leguminoasele

Proteinele sunt vitale pentru creșterea sănătoasă a părului. Din fericire, leguminoasele sunt foarte bogate în ele. Astfel, au capacitatea de a stimula creșterea părului și de a încetini îmbătrânirea lui, precum și alte beneficii pentru păr. Sunt bogate în fier și acid folic, care contribuie la dezvoltarea unui păr sănătos.

 1. Stridiile

Stridiile sunt fructele de mare care aduc beneficii semnificative organismului. Ele sunt bogate în zinc, iar zincul este important pentru dezvoltarea sănătoasă a părului. Deficienta de zinc este un factor major in caderea rapida a parului, crescand astfel degradarea acestuia. Spre deosebire de unele soiuri de pește, stridiile au un conținut scăzut de mercur, făcându-le favorite pentru sănătatea părului.

 1. Carnea rosie

Mulți oameni nu știu că acest tip de carne are proprietăți benefice pentru organism. Una dintre acestea este capacitatea sa de a accelera creșterea părului datorită bogăției sale în proteine. În plus, carnea roșie este bogată în fier. Acest lucru îi permite să crească producția de celule ale părului, încetinind astfel îmbătrânirea lui. Nivelurile scăzute de feritină din organism pot afecta negativ creșterea părului. Feritina este un tip de nutrient de fier care se găsește în carnea roșie.

 1. Guava, frunzele și fructele sale

Diverse părți de guava sunt foarte eficiente în prevenirea căderii părului. Acestea includ atât frunze, cât și fructe. Guava are o concentrație mare de vitamine B, care ajută la creșterea părului.

Distribuie
post-img
Prev post

TINCTURA DE ARDEI IUTE

Next post

SALATA "ŞUBĂ"

post-img