Clicky

11 BENEFICII ȘI UTILIZĂRI ALE ULEIULUI DE COCOS PENTRU SĂNĂTATE

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de cocos includ îmbunătățirea sistemului cardiovascular prin creșterea nivelului de colesterol HDL, scaderea în greutate, ameliorarea simptomelor infecțiilor fungice, îngrijirea pielii și a părului, îmbunătățirea digestiei și creșterea imunității. Uleiul nu este folosit doar în țările tropicale, unde plantațiile de cocos sunt abundente, ci și în SUA, Canada, Europa și Australia. Să aruncăm o privire la câteva dintre beneficiile cunoscute ale uleiului de cocos.
Crește nivelul de colesterol HDL
Uleiul de cocos ajută la creșterea nivelului de colesterol HDL (colesterol bun), care ajută la îmbunătățirea functionarii inimii. Cu toate acestea, uleiul de cocos trebuie utilizat cu moderație deoarece cea mai mare parte cercetarilor efectuate asupra acestui ulei se bazează pe studii pe termen scurt.
Ajută la pierderea în greutate
Uleiul de cocos poate fi util in pierderea în greutate, în special pentru reducerea obezității abdominale. El este mai ușor de digerat în comparație cu alte uleiuri comestibile. Uleiul de cocos crește rata metabolică a organismului prin eliminarea stresului asupra pancreasului, prin urmare, arderea energiei, ajutând astfel persoanele obeze și supraponderale (în special bărbații) să piardă în greutate. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a susține aceste constatări.
Îmbunătățește ritmul cardiac
Există mai multe studii care arată că uleiul de cocos este una dintre cele mai benefice grăsimi pentru inima. S-a constatat că 50% din grăsimile găsite în uleiul de cocos sunt trigliceride cu lanț mediu, cum ar fi acidul lauric. Acești acizi sunt absorbiți ușor de intestin și pot fi folosiți de organism pentru a produce energie.
S-a observat, de asemenea, că o dietă bogată în ulei de cocos extravirgin a dus la creșterea nivelului de colesterol bun (colesterol HDL) și la o scădere a nivelului de colesterol rău (colesterol LDL).
Aportul acestui ulei poate ajuta la menținerea profilului lipidic sănătos la femeile aflate în premenopauză. Cu toate acestea, orice exces poate fi rău.
Ne face părul sănătos
Uleiul de cocos este utilizat pe scară largă în regiunile tropicale, de coastă, pentru îngrijirea părului. Multe femei aplică ulei în mod regulat pentru o coafura bogată și strălucitoare. Acest ulei dens, asemănător untului, ajută la creșterea sănătoasă a părului și adaugă strălucire șuvițelor. Uleiul de cocos, datorită greutății moleculare scăzute, este capabil să pătrundă în firul de păr și să prevină deteriorarea părului.
Uleiul de cocos este un balsam excelent și ajută la procesul de regenerare a părului deteriorat si oferă o protecție mai bună părului împotriva daunelor cauzate de prea multă umiditate, dar te si scapa de mătreață și de infestarea cu păduchi.
Este extrem de bun pentru îngrijirea pielii
Știați că uleiul de cocos funcționează excelent pentru piele? Acesta este bogat în proprietăți antibacteriene, antiîmbătrânire, antioxidante și antiinflamatorii. A fost folosit în siguranță de mii de ani pentru a preveni uscarea și descuamarea pielii. În plus, întârzie și apariția ridurilor și lăsarea pielii, care în mod normal însoțesc îmbătrânirea. De asemenea, poate ajuta la tratarea diferitelor probleme ale pielii, care includ următoarele:
Eczeme și psoriazis: Aplicarea locală poate reduce severitatea acestor afecțiuni.
Radiații UV: Cercetările sugerează că utilizarea uleiului de cocos protejează pielea împotriva efectelor nocive ale razelor UV.
Dermatită: Uleiul de cocos este eficient în ameliorarea simptomelor dermatitei atopice.
Rană cutanată: uleiul virgin de nucă de cocos ajută la accelerarea vindecării rănilor.
Xeroza sau pielea uscată: uleiul de cocos este un hidratant sigur și eficient pentru piele. Uleiul de cocos pur presat la rece, organic este un ulei de masaj excelent care poate fi folosit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea uscată.
Activitate antimicrobiană: Monolaurina este o componentă activă a uleiului de cocos, care s-a dovedit a fi de natură antibacteriană, antivirală și antifungică. Protejează împotriva efectelor nocive ale bacteriilor, cum ar fi Staphylococcus aureus, care provoacă cosuri și alte infecții ale pielii.
Arsuri: Utilizarea uleiului de cocos ajută la ameliorarea arsurilor.
Astăzi este preferat de mărcile naturale de îngrijire a pielii ca ingredient de bază pentru diverse produse de îngrijire corporală, cum ar fi săpunurile, loțiunile și cremele.
Ameliorarea simptomelor de demență
Utilizarea uleiului de cocos îmbunătățește abilitățile cognitive ale pacienților cu Alzheimer, în special în domeniile de limbaj și orientare.
Previne infecția cu Candida
Candida, cunoscută și sub numele de candidoză sistemică, este o infectie fungica cauzată de de ciuperca Candida Albicans. Se pare că uleiul de cocos oferă ameliorarea inflamației cauzate de candida, atât extern, cât și intern. Acidul capric, acidul caprilic, acidul caproic, acidul miristic și acidul lauric găsit în uleiul de cocos ajută la eliminarea Candida albicans.
Ajută in îngrijirea dentară
Utilizarea uleiului de cocos este eficientă împotriva diferitelor probleme dentare, cum ar fi tartru și halitoza.
Eficient în tratamentul epilepsiei
Dietele ketogenice cu ulei de cocos sunt eficiente în tratarea epilepsiei refractare din copilărie. Cu ajutorul acestor dieta au fost tratati eficient copiii care sufereau de epilepsie intratabilă. Acest lucru arată că, uleiul de nucă de cocos este un bun adaos la dietele ketogenice care contracarează crizele și senzațiile.
Efecte antivirale
Uleiul de nucă de cocos ucide virusurile care cauzează gripa, rujeola, hepatita, herpesul, SARS și alte riscuri grave pentru sănătate. De asemenea, ucide bacteriile care provoacă ulcere, infecții ale gâtului, infecții ale tractului urinar, pneumonie și gonoree. În cele din urmă, uleiul de cocos poate ajuta, de asemenea, la eliminarea ciupercilor care provoacă pecingine, boala “picior de atlet”, afte și erupție cutanată de scutec.
Previne bolile de rinichi și ficat
Prezența trigliceridelor cu lanț mediu și a acizilor grași în uleiul de cocos poate ajuta la prevenirea bolilor de rinichi, ficat și vezicii biliare. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări științifice pentru a stabili aceste beneficii.

Distribuie
post-img
Prev post

DETOXIFIEREA FICATULUI - DOCTOR CRISTINA BOGDAN

Next post

Deshidratarea: cum să identifici și ce să faci

post-img