Clicky

10 SFATURI PENTRU A AVEA GRIJĂ DE TINE CÂND LUCREZI DE ACASĂ

Acum nu mai trebuie să mergi la birou. Te-ai ridicat, te-ai spălat pe față, ai luat o gustare și te-ai dus la muncă. E grozav, nu?

Economisim timp pe drum, coafat, garderobă și alte lucruri. Te-ai întrebat vreodată care sunt „capcanele” aici? Ce pierdem când combinăm serviciul și notiunea de acasă într-o singură locație? Vă oferim 10 sfaturi utile care vă vor ajuta sănătatea și vă vor face să fiți mai productivi.

1. Cel mai popular sfat de stil de viață sănătos este să bei multă apă. Și este la fel de important s-o faci întotdeauna! Ia cel puțin o înghițitură la fiecare jumătate de oră. Pentru comoditate, pune o cană plină pe masă pentru a-ti potoli setea în orice moment. Aminteste-ți că lipsa apei din organism duce la scăderea performanței. Pentru a fi sigur, ca bei suficienta apa, pune-ți „mementouri” pe telefon, care te vor ajuta să respecti orarul de apa.

2. Când lucrezi de la distanță, cel mai probabil, munca ta este conectată la un computer. Și asta înseamnă că ochii tăi funcționează si sunt solicitati la maximum. Ajută-i cu un pahar zilnic de suc de portocale. Pentru un efect super, adaugă o linguriță de ulei de chimen negru, care iti va oferi un plus de energie și te va ajuta să-ti întăresti sistemul imunitar. De asemenea, răsfață-ți corpul cu ulei esențial de portocale. Pune 4-8 picături într-o lampă de aromoterapie si nu doar ochii iti vor mulțumi, dar vei avea parte și de o bună dispoziție si relaxare.

3. Pentru a-ti concentra atenția, în aceeași lampă de aromoterapie, adaugă 3 picături de rozmarin și busuioc.

4. Toată lumea știe că mișcarea este viață, iar sportul este sănătate. De ce să nu le oferi si ochilor tăi aceasta sănătate? Fa exerciții pentru ochi macar o dată pe zi. Gasiti un număr mare de videoclipuri utile și imagini cu diagrame care te vor ajuta în acest sens. In doar o săptămână de cursuri, acuitatea ta vizuală va crește semnificativ. Aceste exercitii le poti face si atunci cand mergi la birou. Si acolo ochii sunt foarte solicitati. De asemenea, da-le un ragaz si fa o pauza de la calculator o data pe ora.

5. Lucrand de acasa, nu mai este nevoie să mergi la metrou sau la mașină, în drum spre și de la serviciu. Nu trebuie sa parcurgi decat drumul de la bucătărie la masa de lucru. Dar, nu uita, trebuie sa mergi 10.000 de pași în fiecare zi. Asa ca, dupa ce ai terminat munca, nu te aseza la un film, ci iesi afara. Plimba-te în parc, pe stradute, relaxeaza-ti ochii si mintea. Ascultați muzică sau cărți audio in casti sau doar ciripitul pasarelelor. Ia si un prieten cu tine, povestiti si derulati amintiri. Ar trebui să te simți bine, iar corpul tău ar trebui să fie de-a dreptul fericit.

6. Nimeni nu ar trebui sa-si anuleze pauzele de lucru la distanță. Ia in serios aceasta varianta. Lasă-ți creierul să se odihnească. Dacă esti suprasolicitat, vei avea nevoie de mai mult timp și energie pentru a-ti restabili resursele si nu-ti vor fi sufiente pauzele scurte. Dar in aceste pauze poți să faci exerciții pentru ochi.

7. Mișcarea nu este totul. Sângele, limfa și energia ar trebui să circule normal în corpul tău. Și pentru ca toate acestea să nu stagneze, ai grijă la poziția ta! O zonă de lucru bine organizată, un scaun bun, un ecran binepozitionat te va ajuta. Într-o pauza poti face cateva aplecări, rotiri ale corpului, genuflexiuni pentru a-ti dezmorti corpul si a pune sangele in miscare. Este important să te simți bine și confortabil.

8. Fixeaza-ți programul de lucru pentru a nu fi nevoit să lucrezi 12 ore pe zi. Rezistența este bună, dar numai în timpul termenelor limită, cu o optiune sigură de odihnă după.

9. Pastreaza un regim al zilei. Atât în ​​zilele lucrătoare, cât și în weekend-urile obișnuite, păstreaza-ți un interval de timp aproximativ pentru somn și aceleasi ore de trezire pentru a menține ritmurile circadiene (somn și activitate) în intervalul normal.

10. Nu uita sa imbini utilul cu plăcutul. Încorporează practicile de ingrijire faciala în noul tău program, pentru a avea un aspect și mai frumos și mai relaxat. Daca tot nu te vede nimeni, profita de acest lucru si fa-ti masti si tratamente de fata si par, renunta la machiaj si lasa porii sa respire. Pentru a-ti hrani tenul, poti folosi produse direct din frigider, in functie de tipul de piele, amintindu-ti de metodele si tertipurile naturale pe care le foloseau bunicile noastre. Cu siguranta nu-ti vor dauna!

 

Distribuie
post-img
Prev post

VIATA CU UN ANIMĂLUȚ TE FACE MAI FERICIT

Next post

RAPORT ÎNGRIJORĂTOR DESPRE OBEZITATE

post-img