Clicky

10 MITURI DESPRE SISTEMUL REPRODUCĂTOR FEMININ

Există multe mituri despre sistemul reproductiv feminin pe care pana si multe femei le cred. Pentru a nu fi dezinformați pe această temă, venim sa infirmam cele mai frecvente judecăți false.

Mituri despre sistemul reproductiv feminin

1. Vaginul și vulva sunt acelasi lucru

Vulva este situată la suprafață și este organul genital extern. Acesta este partea inferioară a pubisului și labiile mari și mici, clitorisul împreună cu deschiderea uretrei și intrarea în vagin.

Iar vaginul este deja un organ elastic tubular situat in interior si se termina cu colul uterin. Prin urmare, vulva și vaginul sunt diferite. Si in niciun caz femeia nu urineaza prin vagin, cum inca mai cred multi reprezentanti ai sexului puternic.

2. Secrețiile vaginale – un semn de avertisment

Secretiile sunt un fenomen normal pentru corpul feminin, deoarece există glande în canalul cervical care produc mucus, iar mucoasa vaginală însăși produce o anumita scurgere. Se compune din celule moarte, produse reziduale, bacterii lactice și alte bacterii care alcătuiesc microbiocinoza vaginului. Secrețiile includ și mucoasa vaginala în sine. Toate acestea formează scurgeri vaginale, dar intensitatea, cantitatea și natura lor, consistența depind de faza ciclului menstrual.

3. Vaginul se întinde de la sexul frecvent.

Vaginul este un organ tubular cu multe pliuri. Acestea sunt așa-numitele fibre musculare. În timpul excitării și actului sexual în sine, mușchii se relaxează și vaginul devine foarte elastic. Prin urmare, teoretic, pare mai lung, mai larg, deși, de fapt, se ajustează datorită elasticității.

4. Nu poți rămâne însărcinată în timpul menstruației.

Ba este posibil sa ramai insarcinata in timpul menstruatiei. Desigur, șansele nu sunt atât de mari pe cât crede toată lumea, dar sunt. Faptul este că ovulația poate apărea în orice zi a ciclului, de exemplu, în a 7-a sau a 8-a zi, iar spermatozoizii trăiesc în tractul genital al femeii până la 5 zile. Și dacă, de exemplu, actul sexual a avut loc în timpul menstruației, iar ovulația în acest ciclu este precoce, atunci probabilitatea de sarcină este destul de mare.

5. Himenul unei fete este un semn de castitate.

Himenul este un țesut subțire care se află în interiorul deschiderii vaginului si care separă cavitatea vaginală de zona labiilor. Mulți oameni cred că acesta acoperă în totalitate intrarea în vagin, ceea ce nu este adevărat. Majoritatea himenelor au unul sau mai multe orificii care permit scurgerea sângelui menstrual din vagin. Scopul fiziologic al himenului rămâne un mister. Deși nu pare să aibă o funcție specifică, specialiștii spun că himenul este o rămășiță a dezvoltării vaginului, care împiedica germenii și murdăria să intre în vagin.

Himenul este diferit ca formă, astfel încât după actul sexual poate rămâne intact, nu se rupe complet sau se întinde. Cu o viață sexuală obișnuită, desigur, se va rupe. Dar, putem vorbi despre sex oral, act sexual anal, mângâiere, cand himenul fetei a rămas intact, dar au existat varietăți de intimitate.

6. Menopauza apare dupa 50 de ani

Menopauza este o stare fiziologică. Putem vorbi despre asta dacă o femeie nu a avut menstruație de 12 luni sau mai mult. Fiecare femeie este diferita si are un anumit numar de foliculi în uter, adică cu cât are mai puțini, cu atât va veni menopauza mai devreme. Există, de asemenea, o legătură directă cu perioada de menopauză a mamei, dar nu întotdeauna. Și, desigur, se tine cont de utilizarea medicamentelor pentru chimioterapie, a dozelor de radiații, adică tot ceea ce ucide ovulele înainte de timp. Asa că, nu toată nu toate femeile trec la menopauză după 50 de ani, se poate intampla si mai devreme.

7. Sindromul premenstrual transformă toate femeile în furii

Înainte de menstruație, există o schimbare a raportului de hormoni, iar atunci când există o încălcare a acestui raport, și anume progesteron și estrogeni, simptomele PMS sunt mai pronunțate. Există un astfel de punct de vedere că hormonii sunt doar provocatori ai unei astfel de afecțiuni, iar motivul principal pentru manifestările sindromului premenstrual este un complex de gene care răspund inadecvat la modificările nivelurilor hormonale. Deci nu, sindromul premenstrual nu transformă toate femeile în furi.

8. Vaginul trebuie spălat

Vaginul este un organ care are capacitatea de a se autocurăța. El nu are nevoie de proceduri igienice suplimentare, nu este nevoie să pulverizați nimic. Nu ar trebui să încălcați microflora vaginului, este suficient să faceți igiena numai a organelor genitale externe.

9. Un vagin sanatos nu miroase

In mod normal, trebuie să existe un miros. Depinde de nivelul pH-ului, iar microflora din vagin depinde de acesta. Mirosul depinde de biocinoză, adică dacă este vorba de bacterii lactice sănătoase – mirosul este acru si ar trebui să fie normal. Contează și glandele sudoripare, cultura igienei intime, chiar și lenjeria intima pe care o poartă o femeie. Și toate împreună formează un miros mai mult sau mai puțin intens în zona intimă. Dacă vaginul este sănătos, miroase.

10. Pentru sănătate ai nevoie de o viață sexuală regulată

Nu chiar. De mult s-a dovedit că apariția bolilor feminine nu depinde de cât de des o femeie are relații intime sau dacă a avut vreodata. Aici întrebarea poate fi doar despre componenta emoțională, cât de bine te simți mental, dacă îți afectează starea de spirit, performanța și activitatea.

 

Distribuie
post-img
Prev post

LĂCRĂMIOARA, O PLANTĂ SUAVĂ CARE NE CALMEAZĂ ȘI NE AJUTĂ INIMA

Next post

SAREA IN BUCATE? NU, SAREA IN COSMETICA! - Partea II

post-img