Clicky

10 ALIMENTE TRADIȚIONALE CU CARE NE MÂNDRIM ÎN ÎNTREAGA EUROPĂ

Faptul că bucătăria tradițională românească este recunoscută în întreaga lume pentru calitățile sale nu mai reprezintă un secret pentru nimeni.

Ceea ce poate nu este atât de cunoscut este faptul că România are multe produse, alimentare și băuturi, recunoscute la nivelul Uniunii Europene ca brand de țară.

România are recunoscute până în prezent pe sisteme de calitate europene 10 produse, respectiv:

1.Magiun de prune Topoloveni;

2.Salam de Sibiu;

3.Novac afumat din Ţara Bârsei;

4.Scrumbie de Dunăre afumată;

5.Cârnaţi de Pleşcoi;

6.Telemea de Sibiu;

7.Caşcaval de Săveni;

8.Salata cu icre de ştiucă de Tulcea;

9.Salata tradiţională cu icre de crap;

10.Telemeaua de Ibăneşti.

Totodată, la nivel european sunt înregistrate şi băuturi spirtoase, respectiv din categoria Rachiu de fructe (Pălincă, Tuică Zetea de Medieşu Aurit, Ţuică de Argeş, Horincă de Cămârzana) şi din categoria Rachiu de vin (Vinars Târnave, Vinars Vaslui, Vinars Murfatlar, Vinars Vrancea, Vinars Segarcea).

În plus față de acestea, România a câştigat, recent, în faţa Bulgariei recunoaşterea europeană cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP) a produsului Plăcintă Dobrogeană”.

Plăcinta dobrogeană este un produs de patiserie obţinut din foi umplute cu brânză telemea sărată, amestecată cu caş şi ouă. Plăcinta Dobrogeană are o consistenţă moale, fragedă, datorită amestecului de ou şi iaurt turnat deasupra, faţă de alte produse de acelaşi tip, care au o consistenţă crocantă cu suprafaţa uşor casantă.

Distribuie
post-img
Prev post

ORZUL VERDE, ALIAT ÎMPOTRIVA ÎMBĂTRÂNIRII

Next post

5 TRUCURI PENTRU A PREVENI INCONTINENȚA URINARĂ

post-img